Δούρου: Ο Μητσοτάκης παραδέχθηκε επιτέλους ότι η επίσκεψη Κασσελάκη στην Παλαιστίνη δεν έβλαψε τα εθνικά συμφέροντα

«Τελικά, μετά από αρκετές ημέρες όπου η κυβέρνηση λοιδορούσε τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το ταξίδι αλληλεγγύης μας προς τον παλαιστινιακό λαό, η αλήθεια έλαμψε και μάλιστα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ρένας Δούρου.

Ενώ προσθέτει:

«Ο κύριος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του στο STAR, παραδέχθηκε επιτέλους ότι η επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Παλαιστίνη δεν έβλαψε τα εθνικά συμφέροντα. Τον καλωσορίζω λοιπόν σε αυτήν την άποψη, έστω και καθυστερημένα.

Δυστυχώς όμως, η στάση του κ. Μητσοτάκη προδίδει τον τρόπο με τον οποίον αντιλαμβάνεται την εξωτερική πολιτική: Χωρίς αρχή, μέση και τέλος, αλλά με μόνο γνώμονα την μικροπολιτική εκμετάλλευση. Επί σειρά ημέρων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιδόθηκε σε ένα μπαράζ ανυπόστατων κατηγοριών σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το ταξίδι στην Παλαιστίνη και τη στάση μας στο παλαιστινιακό».

Η ίδια καταλήγει λέγοντας: «Μόλις όμως αντιλήφθηκε την αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας στην έμπρακτη κίνηση αλληλεγγύης μας, ο Πρωθυπουργός σύρθηκε απολογούμενος να σώσει οτιδήποτε μπορούσε να σωθεί. Ο πολιτικός κυνισμός αυτής της κυβέρνησης μόνο φόβο προκαλεί για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τις έννοιες “εθνικά συμφέροντα” και “εξωτερική πολιτική”.