Ο Γιάννης Ραγκούσης χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη ως μια «δυσάρεστη παρένθεση» για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη δημοκρατική παράταξη, η οποία, κατά τη γνώμη του, «έκλεισε σωστά». Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, «η μετά Κασσελάκη εποχή έχει ήδη ξεκινήσει» και δεν υπάρχει επιστροφή για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, κάτι που επιβεβαιώνει και η διστακτικότητα που δείχνει σχετικά με τις μελλοντικές του κινήσεις.

Ο Ραγκούσης εξέφρασε την άποψη ότι ο Κασσελάκης αντιλαμβάνεται πως, αν θέσει ξανά υποψηφιότητα, δεν θα κερδίσει ούτε τις μισές ψήφους που έλαβε στην αρχική εκλογή του. Τόνισε επίσης πως το αίτημα προς τον Κασσελάκη δεν είναι να αποχωρήσει για να επιβληθεί κάποιος «αρεστός», αλλά για να διεξαχθούν νέες εκλογές, ώστε τα μέλη του κόμματος να αποφασίσουν ξανά, κλείνοντας το «δράμα» που παρακολουθούμε τον τελευταίο χρόνο.

Όταν ρωτήθηκε για το ποιον υποψήφιο θα στηρίξει στις εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Ραγκούσης απάντησε πως το κύριο κριτήριο είναι αν ο υποψήφιος θα δηλώσει ξεκάθαρα την πρόθεσή του να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες για την ενότητα των δυνάμεων της κεντροαριστεράς. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι κάτι που ζητά το 80% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Ραγκούσης τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να κάνει ό,τι κρίνει σωστό, ενώ δεν είναι σίγουρος αν βρίσκεται σε «εφεδρεία». Ωστόσο, σημείωσε πως για να επιτευχθεί το εγχείρημα της ένωσης δυνάμεων στην κεντροαριστερά, είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων στελεχών.