Δύο δεκαετίες μετά τον θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2004, ο Ότο Ρεχάγκελ, ο προπονητής που οδήγησε την ομάδα στην μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, επέστρεψε στην Αθήνα για να τιμηθεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, το οποίο φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896, ο 86χρονος Ρεχάγκελ θυμήθηκε τις ένδοξες στιγμές του καλοκαιριού του 2004, που έγραψε ιστορία για την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύθηκε μαζί με την ομάδα του Euro 2004, εκφράζοντας την αγάπη του για τους παίκτες του και τους ανθρώπους που συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια, όπως τον Γιάννη Τοπαλίδη, τον στενό του συνεργάτη. Ο Ρεχάγκελ, παρότι αντιμετώπισε δυσκολίες στην αρχή της θητείας του με την Εθνική, παρέμεινε στο τιμόνι της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι του 2010, οδηγώντας την σε ακόμη δύο μεγάλες διοργανώσεις, το Euro 2008 και το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής το 2010.

Αίσθηση προκάλεσε η απάντησή του στην ερώτηση για το αν θα αποδεχόταν την ελληνική ιθαγένεια τιμής ένεκεν. Ο Ρεχάγκελ αποκάλυψε ότι έχει λάβει αυτή την πρόταση περισσότερες από μία φορές, όμως δηλώνει κατηγορηματικά: «Είμαι και θα παραμείνω Γερμανός». Παρότι αγαπάει την Ελλάδα και τους ανθρώπους που γνώρισε κατά τη διάρκεια της θητείας του, τονίζει πως γεννήθηκε Γερμανός και αυτή η ταυτότητα δεν αλλάζει.