Ρένος Χαραλαμπίδης: Αποκάλυψε για πρώτη φορά το τέλος από τα Φθηνά Τσιγάρα

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Στούντιο 4» παραχώρησε ο Ρένος Χαραλαμπίδης. Τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη συνάντησε η δημοσιογράφος Φανή Πλατσατούρα και οι δυο τους μίλησαν για την πορεία της ζωής μετά τα 50, το ελληνικό σινεμά και τους απολογισμούς ζωής.

«Κατάφερα διαχρονικά να συγκεντρώσω διαφορετικές γενιές μπροστά στη φωτεινή οθόνη σε μία σκοτεινή αίθουσα που δεν είναι το σπίτι τους. Το ότι καθυστέρησα να ξανακάνω για χρόνια σινεμά είναι γιατί ένιωθα ότι δεν είχα κάτι καινούργιο να πω», δηλώνει ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

«Πλέον έχω περάσει τα 50. Το τι αλλάζει στους άνδρες μετά τα 50 πρέπει να επαναπροσδιοριστεί για τον 50άρη του 21ου αιώνα. Σήμερα πολλοί άντρες μετά τα 50 δεν έχουν παντρευτεί. Δεν είναι το συνηθισμένο και αυτό δεν τους βάζει την ταμπέλα του γεροντοπαλήκαρου. Δεν έχει να λογοδοτήσει στην κοινωνία αλλά στον εαυτό του.

Εκείνα τα βράδια ειδικά του καλοκαιριού που δεν σε παίρνει ο ύπνος, λες: τα έκανα καλά όλα, μήπως άφησα πίσω πληγές και προσπαθήσω να ζητήσω κάποια συγνώμη; Υπάρχουν βέβαια και συγνώμες που δεν μπορούν να ζητηθούν», εξομολογείται ο ηθοποιός.

«Αν τα έκανα όλα καλά στη ζωή μου, θα έπαιρνα το Νόμπελ Φιλοσοφίας και ευ ζην, θα πήγαινα στη Μητρόπολη Αθηνών να αγιοποιηθώ και η κάρα μου να προσκυνηθεί στους αιώνες των αιώνων. Ένα σωστό που έκανα σε αυτή τη δουλειά είναι ότι, όταν ήμουν 29 χρονών, έκανα τα Φτηνά Τσιγάρα έτσι όπως ακριβώς πίστευα», παραδέχεται ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

«Με τα Φτηνά Τσιγάρα ένιωσα ότι πήρα ένα ιδιότυπο Όσκαρ, όταν ένα βράδυ σε μία προβολή ήρθε ένα ζευγάρι τυφλών. Έκατσα από πίσω τους, τα παιδιά ήταν αγκαλιασμένα, άκουγαν την ταινία και την έβλεπαν βαθιά κι εγώ από πίσω «σήκωνα» όλα τα Όσκαρ του κόσμου.

Όπου έβλεπα σήριαλ στα 90’s και στις αρχές του 2000 που μπορούσαν να δώσουν λεφτά για να τα επενδύσω στο σινεμά τα έκανα. Ίσως έπρεπε να προσέξω λίγο τον εαυτό μου και να κρατήσω κάτι. Έκανα καλό κουμάντο αλλά θα μπορούσα να είμαι λιγότερο σπάταλος», περιγράφει χαρακτηριστικά.

«Όπως όλες οι ωραίες ιστορίες χάνονται στο διάστημα. Οι ταινίες δεν έχουν τέλος, όλα είναι ανοιχτά. Τα «Φθηνά Τσιγάρα» περιμένουν τους επόμενους νέους που θα γράψουν τη δική τους ιστορία», απαντά ο Ρένος Χαραλαμπίδης για το αμφίσημο τέλος στη δημοφιλή του ταινία από το μακρινό 1999.