Ρόδος: Σφραγίστηκε το beach bar με τις ξαπλώστρες στη θάλασσα

Συντονισμένη επέμβαση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΑΑΔΕ έγινε στις 7 το πρωί σήμερα στην παραλία της Αγίας Μαρίνας Ρόδου. Η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσων Α’ προχώρησε στην σφράγιση του χώρου όπου εντοπίστηκαν παράνομες κατασκευές με ομπρελοκαθίσματα τόσο στην παραλία όσο και εντός της θάλασσας. Επιπλέον απαγορεύτηκε η είσοδος εντός αυτού με σχετική σήμανση καθώς και η άσκηση οποιασδήποτε οικονομικής δραστηριότητας στον χώρο αυτό.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 48 ώρες, καθώς προχθές το μεσημέρι οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν σε επιτόπιο έλεγχο στην επιχείρηση όπου διαπιστώθηκε η παράνομη κατάληψη αιγιαλού και η εγκατάσταση 19 μεταλλικών κατασκευών εντός της θάλασσας.

Στην συνέχεια ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, συντάχθηκε η έκθεση αυτοψίας με το αντίστοιχο πόρισμα, η πράξη άμεσης απομάκρυνσης καθώς και η διαταγή σφράγισης και διακοπής λειτουργίας και οικονομικής δραστηριότητας του χώρου που παράνομα είχε καταληφθεί. Αποφασίστηκε η εν λόγω επιχείρηση να διενεργηθεί τις πρωινές ώρες προκειμένου να μην δημιουργηθεί όχληση στους λουόμενους και στην συνολική τουριστική δραστηριότητα της περιοχής.