Roland Garros: Ανατροπή 8άδας για τον Τσιτσιπά που νίκησε 3-1 τον Αρνάλντι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρέθηκε σε δύσκολη θέση μετά το πρώτο σετ, όμως έκανε μία σπουδαία επιστροφή, νίκησε με 3-1 τον Ματέο Αρνάλντι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros.

 

Ο Ιταλός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και πήρε το πρώτο σετ με 6-3, έχοντας κάνει μπρέικ από νωρίς. Αντίστοιχη ήταν η κατάσταση και στο δεύτερο, όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στο εις βάρος του 5-4 και οδήγησε στη συνέχεια το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί επικράτησε με 7-4 και ισοφάρισε. Στη συνέχεια ο “Στεφ” πήρε το μομέντουμ με το μέρος του και ήταν… καταιγιστικός. Στο τρίτο σετ δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία κι επικράτησε με 6-2. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στο τέταρτο, που ήταν και το τελευταίο, μιας και με το ίδιο σκορ ολοκλήρωσε την ανατροπή και προκρίθηκε νικώντας με 3-1.

Πλέον, βρίσκεται στους “8” του Roland Garros και θα περιμένει την αναμέτρηση του Φέλιξ Οζέρ-Αλιασίμ με τον Κάρλος Αλκαράθ, για να μάθει το όνομα του επόμενου αντιπάλου του. Για τον κορυφαίο Έλληνας τενίστα αυτός θα είναι ο τέταρτος προημιτελικός στο Grand Slam της Γαλλίας.

Τα σετ: 6-3, (4)6-6(7), 2-6, 2-6.