Ρώμη: Ακτιβίστρια προσπάθησε να δώσει στον Σαλβίνι ένα βάζο με κάνναβη – «Peace and love, τα ναρκωτικά βλάπτουν» η απάντησή του

Μικρό επεισόδιο εκτός προγράμματος σημειώθηκε στην Ένωση Ξένου Τύπου της Ιταλίας, στη Ρώμη. Ενώ ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ηγέτης της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, απαντούσε σε δημοσιογράφο στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, ακτιβίστρια σηκώθηκε όρθια με πλακάτ με την επιγραφή ‘Σαλβίνι σταμάτα αυτό’ και ακούμπησε στο γραφείο του ομιλητή ένα μικρό βάζο με το φυτό κάνναβη.

Αρχικά ο Σαλβίνι είπε “τι είναι; Βασιλικός… λατρεύω το πέστο” και στη συνέχεια είπε στην ακτιβίστρια “κάτσε να βγει μια καλύτερη φωτογραφία ” δεδομένου του τύπου που ήταν παρών στην αίθουσα.

Ο Σαλβίνι στη συνέχεια δήλωσε “την κάνναβη να την καπνίσεις στο σπίτι σου. Στο σπίτι μου τα ναρκωτικά είναι θάνατος“.
Η ακτιβίστρια συνέχισε λέγοντας πως το φυτό είναι “κάνναβη από καλλιέργειες από Ιταλούς επιχειρηματίες” που η Ιταλική κυβέρνηση “θέλει να σταματήσει”.

Ο Σαλβίνι τη διέκοψε λέγοντας επανειλημμένα “κάμε έρωτα, όχι μπάφους. Peace and love. Τα ναρκωτικά βλάπτουν” και στη συνέχεια η ακτιβίστρια απομακρύνθηκε από την ασφάλεια του Υπουργού.

Στο τέλος της συνέντευξης τύπου, σε ερώτηση δημοσιογράφους σχετικά με την πρόσφατη τοποθέτηση του Υπ. Γεωργίας για την κάνναβη light (“εάν είναι να κάνεις ένα μπάφο κάντο σωστά “), ο Σαλβίνι πήρε το φυτό της ακτιβίστριας, το κατέστρεψε μπροστά στις κάμερες και δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Αυτά είναι σκ…ά, όπως λέγεται στην Οξφόρδη. Κάθε είδους ναρκωτικών είναι ο θάνατος ενός ανθρώπου. Σαν υπουργός και πατέρας, δεν θα δεχτώ ποτέ το σενάριο ενός κράτους-βαποράκι. Πηγαίνετε να μιλήσετε με τους εθελοντές κατά των ναρκωτικών, και ύστερα το ξανασυζητάμε”.