Σε ρυθμούς Conference League η Αθήνα | Τα μέτρα ασφαλείας και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (video)

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός. Οι οπαδοί των δύο φιναλίστ θα ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να προσεγγίσουν το γήπεδο, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε το ονομαστικό εισιτήριο, καθώς και αστυνομική ταυτότητα.

Παράλληλα ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις στα δρομολόγια ηλεκτρικού και τραμ καθώς και αρκετών λεωφορειακών γραμμών. Τα μέτρα προβλέπουν τη δημιουργία δύο διαφορετικών σημείων συγκέντρωσης για τους φιλάθλους των δύο ομάδων (Fan Meeting Points), η μετακίνηση των οποίων θα πραγματοποιηθεί ελεγχόμενα, συνοδεία αστυνομικών, με συρμούς του ΗΣΑΠ αλλά και λεωφορεία του ΟΣΥ που θα διατεθούν αποκλειστικά γι αυτόν το σκοπό.

Ειδικότερα, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, που έχουν προμηθευτεί κόκκινα εισιτήρια, θα συγκεντρωθούν σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο του περιβάλλοντα χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο. Από εκεί από τις 18:30 θα ξεκινήσει η σταδιακή μεταφορά τους με συρμούς του ΗΣΑΠ, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, προς τον σταθμό «Περισσό», και στη συνέχεια θα μεταβαίνουν στο γήπεδο με τη συνοδεία αστυνομικών.

Παράλληλα, για τους φιλάθλους της Φιορεντίνα, στους οποίους έχουν διατεθεί μπλε εισιτήρια, έχει προβλεφθεί η συγκέντρωσή τους σε χώρο στο Ο.Α.Κ.Α. , ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν υπό αυστηρά μέτρα προστασίας στο γήπεδο με λεωφορεία του ΟΣΥ.

Όσον αφορά τους ουδέτερους φιλάθλους, που έχουν εξασφαλίσει λευκό εισιτήριο, θα εξυπηρετηθούν από τους σταθμούς «Ειρήνη» και «Θησείο» του ΗΣΑΠ, με κατεύθυνση, χωρίς ενδιάμεση στάση, τον σταθμό «Περισσό».

Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για την εξυπηρέτηση θεατών που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ή έχουν μειωμένη κινητικότητα. Από τη διοργανώτρια Αρχή θα διατεθούν minivans που θα τους μεταφέρουν από και προς το σταθμό του ΗΣΑΠ «Περισσός» όσο και από το πάρκινγκ του πάρκου Αποστολάκη.

Να σημειωθεί ότι από τις 5:00 το απόγευμα θα κλείσει όλο το δίκτυο του Ηλεκτρικού, θα μείνουν ανοιχτοί μόνο οι σταθμοί που έχουν οριστεί από την ΕΛΑΣ (Φάληρο, Ειρήνη, Θησείο, Περισσός), θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την μεταφορά του φιλάθλων προς και από το γήπεδο και δεν θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης από άλλους πολίτες. Επιπρόσθετα κατά μήκος της διαδρομής του Ηλεκτρικού θα υπάρχουν αστυνομικοί ενώ η μεταφορά των φιλάθλων θα γίνει υπό αστυνομική συνοδεία.

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σφράγιση του γηπέδου και την έρευνα όλων των χώρων του, από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί περίμετρος ασφαλείας στον εξωτερικό του χώρο, από τον οποίο περνούν μόνο όσοι φέρουν ειδική διαπίστευση και κατόπιν αυστηρού ελέγχου.

Τέσσερις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα θα ανοίξει η εξωτερική περίμετρος του γηπέδου όπου θα μπορούν να συγκεντρωθούν οι φίλαθλοι, ενώ στο χώρο θα πραγματοποιηθούν μια σειρά εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει η UEFA. Ενώ τρεις ώρες πριν τη «σέντρα» θα ανοίξουν οι θύρες του γηπέδου και θα μπορούν οι φίλαθλοι να εισέλθουν σε αυτό.

Η αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο θα γίνει, κατόπιν υπόδειξης του προσωπικού της διοργανώτριας αρχής, με τον αντίστροφο τρόπο δηλαδή οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα κατευθυνθούν στον σταθμό ΗΣΑΠ «Περισσός» ενώ της Φιορεντίνα στα λεωφορεία που θα βρίσκονται στη Λεωφόρο Δεκελείας.

Ενόψει του τελικού σταδιακά θα εφαρμοστούν μια σειρά από τροχονομικές και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ιδίως στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο κύριος όγκος των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων εφαρμόζεται σταδιακά από τις έξι το πρωί, με απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης καθώς και προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδούς και λεωφόρους.

Μεταξύ αυτών είναι η Λεωφόρος Δεκελείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Χαλκίδος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και η Λεωφόρος Ηρακλείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τραλλέων και Ελευθερίου Βενιζέλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.