Στην Κουμουνδούρου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνεδρίασή της προετοιμάζει τη διεξαγωγή της επόμενης Κεντρικής Επιτροπής στις 5 Οκτωβρίου. Οι λεπτομέρειες που πρέπει να κλειδώσουν ενόψει συνεδρίου και θέματα από άπτονται του καταμερισμού του οργανωτικού έργου βρίσκονται στο επίκεντρο της νέας συνεδρίας της πολιτικής γραμματείας. Δεν αποκλείεται να προκύψουν εκ νέου τριβές με “αγκάθια”, ανάμεσα της αντιμαχόμενες πλευρές.

Είναι πάντως δεδομένο ότι η γραμματεία θα συνεδριάσει εκ νέου και την ερχόμενη εβδομάδα ενόψει της κεντρικής επιτροπής της 5 Οκτωβρίου. Είναι πάρα πολύ πιθανό δε να επανέλθουν προτάσεις ενόψει συνεδρίου και εκλογικής διαδικασίας, που έχουν προκαλέσει μεγάλες τριβές. Κεντρικό, επίμαχο ζήτημα που αναμένεται να ρίξει λάδι στη φωτιά, η πρόταση Χατζησωκράτη από τους “87”, για αποσύνδεση της ημερομηνίας εκλογής προέδρου και μελών κεντρικής επιτροπής, την οποία η πλευρά του τέως προέδρου έχει χαρακτηρίσει ως ‘αιτία πολέμου”.

Από το πρωί πάντως οι εξελίξεις στη διαδικασία της προεδρικής εκλογής μοιάζουν με αγώνα δρόμου, στον οποίο οι διεκδικητές της ηγεσίας τουλάχιστον οι 2, επιδίωξαν να προλάβουν τις άλλες υποψηφιότητες.

Το χορό των υποψηφιοτήτων άνοιξε ο Σωκράτης Φάμελλος στις 12:00 το μεσημέρι με το βίντεο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνοντας υποψηφιότητα και επιδιώκοντας να εκπέμψει ενωτικό συσπειρωτικό μήνυμα για το μέλλον του κόμματος με αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα.

Την έκπληξη ως προς το χρόνο κατάθεσης υποψηφιότητας έκανε ο Παύλος Πολάκης μία ώρα μετά συνοδεύοντας την με 32 υπογραφές και το πόθεν έσχες του στο οποίο και έδωσε έμφαση κατά τη δήλωσή του.

Διόλου πάντως δε φαίνεται να βιάζεται ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος δεν πρόκειται να ανακοινώσει εντός εβδομάδας τη δική του υποψηφιότητα, “και να δούμε για την επόμενη” λένε κάποιοι. Δεν αποκλίνει διόλου από τον πολιτικό σχεδιασμό του, ο οποίος βρίσκεται εντός ΣΥΡΙΖΑ,, λένε από το περιβάλλον του. Προσπαθούν δε ότι δίνει έμφαση στην επεξεργασία του πολιτικού σχεδίου του για το κόμμα, ενώ είναι σαφές ότι επιλέγει, όπως έδειξε με την παρουσία του σήμερα στην Τρίπολη να τοποθετείται σε ζητήματα εκτός εσωκομματικού κάδρου με έμφαση στην οικονομικό-κοινωνική ατζέντα.