Σοβαρές εξελίξεις προέκυψαν στα Γρεβενά, όπου σφραγίστηκε το λούνα παρκ της εμποροπανήγυρης που λειτουργούσε με άδεια του τοπικού δήμου. Η σφράγιση έγινε μετά από αναφορά ότι η πιστοποίηση των παιχνιδιών του λούνα παρκ είχε δοθεί από την ίδια εταιρία που είχε εμπλοκή στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε αναστείλει τη δραστηριότητά της και η άδειά της είχε ανακληθεί ως φορέα πιστοποίησης στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου 19χρονου, Γιώργος Καμπαϊλής, ήταν αυτός που ενημέρωσε τις Αρχές για την παράνομη πιστοποίηση της εγκατάστασης, γεγονός που οδήγησε άμεσα στην κινητοποίηση των αρχών και στη σφράγιση του λούνα παρκ. Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να κλείσει το λούνα παρκ, με τον τοπικό δήμο να προχωρά στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του.

Ο κ. Καμπαϊλής, σε δηλώσεις του, εξέφρασε την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι ο δήμος Γρεβενών προχώρησε στην αδειοδότηση χωρίς να λάβει υπόψη το έγγραφο του υπουργείου που είχε κοινοποιηθεί σε όλη την επικράτεια σχετικά με την ανάκληση της άδειας της εταιρείας. Όπως είπε, «ο δήμος δεν είδε, δεν άκουσε και προχώρησε στην αδειοδότηση», προσθέτοντας ότι «ο δήμος είναι η εποπτεύουσα αρχή του νόμου».

Ο κ. Καμπαϊλής τόνισε την ανάγκη να μπει τάξη στον τομέα των πιστοποιήσεων των λούνα παρκ, ενώ ανέφερε ότι καθημερινά ακούγονται παρόμοιες καταγγελίες από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων λούνα παρκ. «Το ζητούμενο είναι να λύσουμε πρώτα το θέμα για τον χαμό του Γιάννη», υπογράμμισε, αναφέροντας πως οι ευθύνες βαραίνουν τους δήμους που αδειοδοτούν αυτές τις επιχειρήσεις χωρίς να εξετάζουν προσεκτικά τα στοιχεία.

Το λούνα παρκ στα Γρεβενά έκλεισε ύστερα από εντολή του εισαγγελέα, ενώ σημειώνεται ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου στη Χαλκιδική θα βρεθούν σύντομα ενώπιον της δικαιοσύνης. Σήμερα αναμένονται δικαστικές εξελίξεις με αναβάθμιση των κατηγοριών εναντίον περισσότερων ατόμων.

Η υπόθεση του θανάτου του 19χρονου συνεχίζει να προκαλεί σοκ, και οι αρμόδιοι καλούνται να δώσουν απαντήσεις και να εξασφαλίσουν την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των λούνα παρκ, ώστε να αποτραπούν περαιτέρω τραγωδίες.