«Σκανδαλώδες και αποτρόπαιο» – Πώς σχολιάζει ο Ισπανός ΥΠΕΞ τα ισραηλινά βίντεο για τη Χαμάς

«Η Χαμάς σας ευχαριστεί για τις υπηρεσίες σας», είναι η φράση με την οποία ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών,Ισραήλ Κατς, συνόδευσε βίντεο που δημοσιεύτηκαν την Κυριακή στον λογαριασμό του στο X. Σε αυτά κατηγορεί την Ισπανία, την Ιρλανδία και τη Νορβηγία, τις τρεις χώρες που αναγνώρισαν το Παλαιστινιακό κράτος, ότι είναι συνένοχοι με τη Χαμάς. Τα βίντεο συνδυάζουν εικόνες τρομοκρατικών επιθέσεων με παραδοσιακή μουσική από κάθε χώρα.

Για την περίπτωση της Ισπανίας επιλέγουν ένα ζευγάρι χορευτές φλαμένκο, παντελώς αγνώστους στην Ισπανία. Την Τρίτη όμως διαπιστώθηκε ότι η χορεύτρια , η οποία ζει στην Νότια Ισπανία σε καταυλισμό τσιγγάνων ονομάζεται Zeinab Sabbah και είναι Παλαιστίνια. Τα ισπανικά ΜΜΕ την εντόπισαν και τα σχόλια είναι πολλά για το πως το Ισραήλ είναι σε θέση να εντοπίζει μία άγνωστη Παλαιστίνια στην Ισπανία αλλά οι “χειρουργικές επεμβάσεις” της στη Γάζα να έχουν θύματα άμαχο πληθυσμό.

Ο Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, απάντησε δηλώνοντας ότι «κανείς δεν πρόκειται να μας εκφοβίσει» και ότι είναι «σκανδαλώδες και αποτρόπαιο» (το βίντεο).

To βίντεο διευρύνεται και με την Ιρλανδία και την Νορβηγία, όπου υποτίθεται ότι η Χαμάς ευχαριστεί τις τρεις χώρες για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.