Σοκ στην Κύπρο από εξεταζόμενη άγρια γυναικοκτονία – Καταγγελία για σοβαρή ολιγωρία της Αστυνομίας

Σοκαρισμένη αλλά και ανάστατη παρακολουθεί η κοινή γνώμη στην Κύπρο τη νέα εξεταζόμενη υπόθεση γυναικοκτονίας η οποία σημειώθηκε αυτή τη φορά στην Πάφο, με θύμα μια 41χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία.
Δράστης φέρεται να είναι ο 48χρονος εν διαστάσει σύζυγός της, επίσης βουλγαρικής καταγωγής, ενώ τα δύο ανήλικα παιδιά τους βρίσκονταν τη στιγμή εκείνη στο σχολείο.

Με βάση τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία, η Αστυνομία ανταποκρίθηκε σε κλήση για την ύπαρξη τραυματισμένου ατόμου στο χώρο μπροστά από την πολυκατοικία στην οποία διέμενε η 41χρονη. Όταν, κατά την αστυνομική ανακοίνωση, περιπολικό έφτασε στο σημείο οι επί καθήκοντι εντόπισαν το θύμα και διαπίστωσαν ότι η γυναίκα ήταν νεκρή. Ας σημειωθεί ότι, ο φερόμενος ως δράστης είχε εις βάρος του σοβαρές καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία και στο παρελθόν.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η γυναίκα φέρεται να μαχαιρώθηκε και στη συνέχεια να έπεσε ή ρίφθηκε από το μπαλκόνι της πολυκατοικίας.

Μαρτυρία «καίει» τις Αρχές

Μαρτυρία σοκ από γείτονα εξασφάλισε ο ιστότοπος alphanews.live. Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το σάιτ ο μάρτυρας είπε πως τηλεφώνησε στην Αστυνομία όταν άκουσε τις πρώτες φωνές. «Ο υπεύθυνος μου είπε να με ενώσει με τη Βία στην Οικογένεια, χτυπούσε, περίμενα να απαντήσει κάποιος, δεν απαντούσε κανένας», κατήγγειλε.

Στη συνέχεια, είπε ότι τερμάτισε την κλήση και έκανε νέα στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου. «Στις 10:01 ξαναπήρα την Αστυνομία, είπα στον υπεύθυνο ότι δεν απαντούσαν, μου είπε να με ενώσει με το Τμήμα των Μικροεγκλημάτων, πάλι δεν απάντησε κανένας», κατήγγειλε ο μάρτυρας και πρόσθεσε: «10:03 το επόμενο τηλεφώνημα και μου είπε να με ενώσει με ένα κινητό κάποιου υπεύθυνου, ούτε εκείνος απάντησε». Και συμπλήρωσε: «Στις 10:07 ήταν το τελευταίο μου τηλεφώνημα δεν μου είπε να με ενώσει με κάποιον, φαντάζομαι θα τους ενημέρωσαν κι άλλοι και ήξεραν τι συμβαίνει. Άκουσα φωνές, έτρεξα να πάω κάτω να δω τι γίνεται, μήπως και προλάβω κάτι αλλά πρόλαβε και την έριξε από το μπαλκόνι. Είχε κόσμο και προσπαθούσε να την συνεφέρει, ήταν μέσα στα αίματα. Πήγα από την άλλη πλευρά του σπιτιού, ήταν εκείνος γεμάτος αίματα, στο έδαφος, σε καλύτερη κατάσταση όμως και μετά από 20 περίπου λεπτά ήρθε ασθενοφόρο, έδωσε τις πρώτες βοήθειες στην γυναίκα, δεν την έσωσε, δεν πρόλαβε». «Μετά που τελείωσαν όλα αυτά ήρθε η Αστυνομία», πρόσθεσε ο μάρτυρας.

Η Αστυνομία σχολιάζοντας τις καταγγελίες, ανακοίνωσε ότι όλα τα θέματα θα τύχουν διερεύνησης.