Σωκράτης Αλαφούζος: “Στην Αμερική θέλησα να σπάσω την αλυσίδα με το παρελθόν”

“Όταν άρχισα να κάνω πράγματα που δεν ήταν για τον “παλιό” Σωκράτη, θεώρησα ότι μέσα στην κρίση είναι μια ευκαιρία” δηλώνει ο Σωκράτης Αλαφούζος.

Ο Σωκράτης Αλαφούζος συνάντησε την Μαρία Μπακοδήμου, το μεσημέρι του Σαββάτου, στο πλατό της εκπομπής «Γεια σου» στον ΣΚΑΪ. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στην απόφαση να μένει τα τελευταία χρόνια περισσότερο στην Αμερική εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους και θέλησε να δοκιμάσει αυτή την αλλαγή.

Ειδικότερα, ο Σωκράτης Αλαφούζος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «τα τελευταία οκτώ χρόνια είμαι πιο πολύ στην Αμερική. Ένα ταξίδι λίγο στο άγνωστο πάλι, αν και είχα πάει στην Αμερική παλιά με μια υποτροφία. Τώρα όμως ήταν ξανά «πάμε να δοκιμάσουμε να δούμε τι». Όταν βγαίνεις σε ένα περιβάλλον που δεν έχεις την ασφάλεια που έχεις εδώ, δηλαδή από το φαγητό της μαμάς μέχρι και το γεγονός ότι είσαι σε μια χώρα που είσαι γνωστός και έχεις τις «ευκολίες» του γνωστού, ξαφνικά αποφασίζεις να πας σε μια χώρα που δεν νοιάζεται κανείς αν είσαι διάσημος σε μια άλλη χώρα και προσπαθείς αν κάνεις πράγματα, για μένα ήταν ένα ταξίδι ίσως για να βρω λίγο τον εαυτό μου».

«Ένα ταξίδι για να ανακαλύψω ίσως πράγματα για μένα που ήταν σημαντικά. γιατί δεν έχουν σημασία μόνο η διασημότητα και τα χρήματα. Για μένα ήταν ένα ταξίδι λίγο προσωπικό. Και δημιουργικό βεβαίως γιατί, όταν άρχισα να σκηνοθετώ και να κάνω τις ταινίες μου, να κάνω πράγματα που δεν ήταν για τον «παλιό» Σωκράτη, θεώρησα ότι μέσα στην κρίση είναι μια ωραία ευκαιρία για μένα αλλά και για το παιδί μου αργότερα να ανοίξω έναν δρόμο για να σπάσω λίγο την αλυσίδα που όλοι έχουμε με το παρελθόν».

«Κάποια στιγμή πιστεύω ότι κάποιος, τουλάχιστον θέλω να πιστεύω ότι είμαι εγώ, θα σπάσει μια αλυσίδα και θα ανοίξει ένα καινούργιο μονοπάτι» συμπλήρωσε, ακόμα, ο Σωκράτης Αλαφούζος στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

Πηγή: zappit.gr