Σπανούλης για παραμονή στο Περιστέρι: «Δεν ξέρω τι θα γίνει»

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Σπανούλης στη συνέντευξη Τύπου:

Για το ματς με τον Ολυμπιακό και τον αποκλεισμό: «Ήταν το δεύτερο παιχνίδι της σειράς. Μπήκαμε κάπως νωθρά, αλλά στη δεύτερη περίοδο καταφέραμε να επιστρέψουμε. Δεν έχουμε το βάθος και την ποιότητα που έχει ο Ολυμπιακός, για να συνεχίσουμε σε τόσο υψηλό επίπεδο. Παλέψαμε, αλλά δεν ήταν δυνατό να κερδίσουμε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό.

Πιστεύω ότι έχουμε κάνει μια ιστορική χρονιά και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δεν μπορώ να ζητήσω κάτι παραπάνω από τα παιδιά. Έδωσαν και την ψυχή τους. Η διαφορά ποιότητας είναι τεράστια. Όλη τη χρονιά ήμασταν ανταγωνιστικοί κόντρα στους “αιώνιους” και απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες. Είμαι πολύ υπερήφανος για τους παίκτες μας. Έχουν ανεβεί πολλά επίπεδα, έχουν βοηθήσει πολύ την ομάδα, έχουν κάνει πολύ κόσμο να ασχολείται με εκείνους. Είμαι πολύ υπερήφανος και για την φετινή χρονιά και την περυσινή. Το Περιστέρι θα έχει να θυμάται αυτές τις σπουδαίες στιγμές. Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι με τον Άρη για να τελειώσουμε τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος».

Για τη σεζόν του Περιστερίου: «Σκληρή δουλειά, πολλές ώρες προπόνησης και ομιλιών. Προσπάθησα να βάλω τα παιδιά σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που είχαν συνηθίσει. Να παίξουν ένα μπάσκετ πραγματικά υψηλού επιπέδου. Πιστεύω πως τα καταφέραμε στο μεγαλύτερο διάστημα. Κυριαρχήσαμε για ακόμα μια χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Κάναμε ακόμη καλύτερη χρονιά από πέρυσι με 15 νίκες. Πήγαμε στο Final Four του BCL και παλέψαμε στην κατοχή. Ήμασταν 2 πόντους κάτω στα 50’’ για το τέλος. Τα παιδιά έχουν κάνει υπερπροσπάθεια. Δεν περίμενα τόσο γρήγορα να έχουμε μια τόσο υπέροχη χρονιά.

Σε ό,τι αφορά για του χρόνου, έχει γίνει μια συζήτηση με την διοίκηση. Τίποτα παραπάνω. Από εκεί και πέρα θα δούμε. Έχω εξαιρετική σχέση με την ομάδα. Είναι η πρώτη που προπόνησα και ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα. Ήταν δική μου πρωτοβουλία να ξεκινήσω από το Περιστέρι και δικαιώθηκα. Ήμουν σίγουρος πως θα γίνει αυτό. Ήμουν προπονητής σε πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, που δεν είχαμε προβλήματα οικονομικά. Το Περιστέρι έχει ένα κανονικό μπάτζετ. Υπάρχουν ομάδες από κάτω με μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς. Πιστεύω κάναμε καλές κινήσεις.

Από εκεί και πέρα, καλό είναι να ρωτήσουμε την διοίκηση. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Κι εγώ πρέπει να κάτσω να σκεφτώ. Αυτή τη στιγμή έχω μια εβδομάδα και μετά ξέρετε ότι το μυαλό μου θα είναι στην Εθνική, γιατί έχω αναλάβει μια τεράστια ευθύνη και πρέπει να τα καταφέρουμε. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας και απέναντι στον ελληνικό λαό, την πατρίδα μας και τις επόμενες γενιές να ξαναφέρουμε ψηλά το ελληνικό μπάσκετ και σε επίπεδο εθνικών ομάδων».

Για τη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Προολυμπιακό τουρνουά: «Ναι, ο Γιάννης θα είναι παρών στην Εθνική».