Το πρωί της Τρίτης, ο Χρήστος Σπίρτζης άσκησε έντονη κριτική κατά του Στέφανου Κασσελάκη, λίγο πριν τη συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος, η οποία θα εξετάσει το ενδεχόμενο διαγραφής του.

Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι, αν ο Κασσελάκης αγαπάει το κόμμα, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να αποχωρήσει χωρίς εκλογές. Υποστήριξε ότι ο Κασσελάκης έχει αποτύχει στις ευρωεκλογές, διχάζει το κόμμα και προωθεί θέσεις που δεν συνάδουν με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η υποστήριξη του ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, ο κ. Σπίρτζης κατηγόρησε τον Κασσελάκη για έλλειψη συνεργασίας με άλλα κόμματα και για στρατηγικές που, κατά τη γνώμη του, δεν αντανακλούν το πνεύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι η ηγετική ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των Παππά και Πολάκη, φέρει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση αυτή. Ο Σπίρτζης επίσης σχολίασε την αντικατάσταση του Φάμελλου στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η τακτική του Κασσελάκη ενισχύει την εσωστρέφεια και εξυπηρετεί την κυβέρνηση της ΝΔ.

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι ο Κασσελάκης δεν έχει παρουσιάσει σαφείς προτάσεις ενόψει του επικείμενου συνεδρίου και ότι, εάν το κόμμα υιοθετήσει θέσεις όπως η υποστήριξη του ΝΑΤΟ, ο ίδιος θα αποχωρήσει. Επίσης, άφησε αιχμές για το κατά πόσο η επιτροπή Δεοντολογίας παραμένει ανεξάρτητη ή έχει εργαλειοποιηθεί από τον Κασσελάκη.