Στ. Κασσελάκης: Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων στον πάτο της Ευρώπης – Συνάντηση με τον Μουφτή της Θράκης

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή του στην Δημοτική Αγορά της Ξάνθης. Ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε ότι «έχει μαραζώσει η αγορά, απόδειξη πως η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει αποτελεσματικά μέτρα «πάταξης της αισχροκέρδειας και να σταματήσει να στηρίζει τα ολιγοπώλια».

Αυτό που επικρατεί στη Δημοτική Αγορά της Ξάνθης είναι,  η απόδειξη  όπως λένε και τα νούμερα της Eurostat  ότι η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι στον πάτο της Ευρώπης μαζί με τη Βουλγαρία, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζοντας στο στόχαστρο του τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Να υπενθυμίσω βέβαια ότι ο πρωθυπουργός αποκαλούσε την ακρίβεια «εισαγόμενη» προεκλογικά και τώρα έρχεται και αποκαλεί την χώρα μας μπανανία και υπόσχεται ότι θα πολεμήσει την ακρίβεια και ότι υπάρχουν και άλλα μέτρα τα οποία δεν έχουν εφαρμόσει ακόμα, και τα οποία βέβαια για κάποιο λόγο καθυστερούν – δεν καταλαβαίνω γιατί// 11. 50. 05 Αν θέλει πραγματικά να βοηθήσει τον κόσμο, να μειώσει στο 0% τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, να βάλει ένα πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα έτσι ώστε να μπορέσει ο κόσμος να πληρώσει το ρεύμα του, αντί να αφήνει τα ολιγοπώλια και επιτέλους να μπει ένα τέλος στην αισχροκέρδεια, πρόσθεσε.

Νωρίτερα στην συνάντηση του με το Μουφτή της Ξάνθης o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί η Θράκη. Προσπαθούμε να περασουμε το μήνυμα μα για ισονομία, για  ανάπτυξη ειρηνη την ευρύτερη περιοχή μας και για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας και ειδικά στη Θράκη, τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως δήλωσε ο Μουφτής, το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Θράκη είναι η ανεργία, ενώ αναφέρθηκε σε καλή συνεργασία με τον Μητροπολίτη και το υπουργείο Παιδείας.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μια «Καλύτερη Ζωή Τώρα» σε ό,τι αφορά τα θέματα της Υγείας, της Φορολογίας και της Ακρίβειας, παρουσιάζονται από τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, στα πρώτα προεκλογικά τηλεοπτικά σποτ, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία.