Στη φυλακή αναμένεται να επιστρέψει ο Επαμεινώνδας Κορκονέας – Αναιρέθηκε για δεύτερη φορά το ελαφρυντικό του σύννομου βίου

Στη φυλακή αναμένεται να επιστρέψει και πάλι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας καθώς αναιρέθηκε για δεύτερη φορά το ελαφρυντικό του σύννομου βίου το οποίο αναγνωρίστηκε σε δεύτερο βαθμό στον πρώην ειδικό φρουρό, σπάζοντας με τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008.

Έτσι, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα καθίσει για τέταρτη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου προκειμένου να κριθεί εκ νέου αν θα πρέπει ή όχι να του αναγνωριστεί το επίμαχο ελαφρυντικό το οποίο του άνοιξε την πόρτα της φυλακής.

Οι ανώτατοι δικαστές έκαναν δεκτή και τη δεύτερη αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης ως προς την αναγνώριση του ελαφρυντικού. Το γεγονός αυτό «σημαίνει ότι για δεύτερη φορά αναβιώνει η ποινή ισόβιας κάθειρξης που του έχει επιβληθεί και εξαφανίζεται από το νομικό στερέωμα η αναγνώριση ελαφρυντικού που οδήγησε στην σκανδαλώδη αποφυλάκισή του» ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου με παρέμβασή της κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ολομέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας χορήγησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου στον πρώην ειδικό φρουρό κατά πλειοψηφία παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση. Στην απόφαση πλειοψήφησαν οι τέσσερις ένορκοι και επικράτησαν της αντίθετης ψήφου των τριών δικαστών, οι οποίοι τάχθηκαν κατά της χορήγησης του εν λόγω ελαφρυντικού.