Στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. η οικογενειακή συναυλία ‘Ο Πέτρος και ο Λύκος’ της Κ.Ο.Θ

Λόγω ενός τεχνικού προβλήματος στο σύστημα ψύξης και θέρμανσης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η οικογενειακή συναυλία του μουσικού παραμυθιού ‘Ο Πέτρος και ο Λύκος’ θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., ίδια ώρα και μέρα: Παρασκευή, 7 Ιουνίου, ώρα 20:00.

Όσοι είχαν ήδη αγοράσει εισιτήριο θα εισέλθουν με το ίδιο εισιτήριο στην Αίθουσα Τελετών. Δεν απαιτείται καμία άλλη ενέργεια από πλευράς τους. Ισχύουν τα ίδια διαζώματα.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει, σε συνεργασία με τo “The Comic- con”, το αγαπημένο μουσικό παραμύθι ‘Ο Πέτρος και ο Λύκος’ του Σεργκέι Προκόφιεφ, σε μία ακόμη οικογενειακή συναυλία, μετά τη sold-out παράσταση της 20ης Ιανουαρίου, ολοκληρώνοντας και τον δεύτερο κύκλο του επιτυχημένου εκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές της Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Στην ιστορία του παραμυθιού, ο Πέτρος ζει στο σπίτι του παππού του στο δάσος και ως γενναίος νέος δεν φοβάται καθόλου τους κακούς λύκους. Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του παππού του τα βάζει με το λύκο, τον οποίο αιχμαλωτίζει με τη βοήθεια ενός πουλιού. Η γάτα (κλαρινέτο), η πάπια (όμποε), το πουλί (φλάουτο), ο παππούς (φαγκότο), οι κυνηγοί (πνευστά-κρουστά), ο λύκος (κόρνα) και ο Πέτρος (έγχορδα) πρωταγωνιστούν σε αυτή την πολυαγαπημένη ιστορία και διδάσκουν ευχάριστα, μαζί με τα ηχοχρώματα των αντίστοιχων οργάνων.

INFO

  • Παρασκευή, 7 Ιουνίου, ώρα 20:00
  • Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

Συντελεστές

  • Παρουσίαση: Ανθή Σαββάκη
  • Διεύθυνση ορχήστρας: Μιχάλης Οικονόμου
  • Εικονογράφος/εικαστική επιμέλεια: Μανώλης Φραγγίδης
  • Μετάφραση κειμένου: Νίκος Κυριακού

Πηγή: ertnews.gr