Στην παραγωγή και το νέο μεγάλο ηλεκτρικό SUV της Volvo

Το ΕΧ90 είναι το πρώτο μοντέλο που εφοδιάζεται με τεχνολογία κεντρικού υπολογιστή, χάρη στην οποία τα αυτοκίνητα της Volvo θα περάσουν σε μία νέα εποχή για την ασφάλεια. Αυτή την εβδομάδα στο εργοστάσιο της εταιρείας έξω από το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, έχει ξεκινήσει η κατασκευή του νέου, κορυφαίου ηλεκτρικού SUV της Volvo.

Οι πρώτες παραδόσεις για το νέο αυτό ηλεκτρικό SUV, είναι προγραμματισμένες για το δεύτερο εξάμηνο του έτους που διανύουμε. Το πρώτο EX90 που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του Τσάρλεστον ήταν ένα εντυπωσιακό μοντέλο σε απόχρωση Denim Blue και προορίζεται να παραδοθεί σε πελάτη στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στο έτος.

Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής της Volvo Cars στις Ηνωμένες Πολιτείες άνοιξε το καλοκαίρι του 2018 λίγο έξω από το Τσάρλεστον, μία από τις παλαιότερες και πιο ιστορικές πόλεις στη χώρα. Σήμερα, το εργοστάσιο του Τσάρλεστον κατασκευάζει το EX90 και το S60 και διαθέτει ικανότητα παραγωγής έως και 150.000 αυτοκινήτων ανά έτος. Κατά τα πρόσφατα έτη, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες επενδύσεις στις εγκαταστάσεις.

Τα τμήματα αμαξωμάτων και βαφής ανανεώθηκαν και επεκτάθηκαν σημαντικά, ενώ το εργοστάσιο διαθέτει πλέον μία εξαιρετικά προηγμένη γραμμή παραγωγής μπαταριών. Με αυτές τις επενδύσεις, οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ, έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτή την καινούργια εποχή στη σύγχρονη ιστορία τους. Οι κινήσεις της Volvo αντανακλούν τους μακροχρόνιους δεσμούς της με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκεί, η Volvo Cars λειτουργεί εδώ και σχεδόν 70 χρόνια μέσω ενός δικτύου 281 διανομέων σε 47 πολιτείες. Το EX90 βασίζεται στην επόμενης γενιάς τεχνολογία για τα σχεδιασμένα εξαρχής ως ηλεκτρικά οχήματά μας, με αυτονομία έως και 600 km. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι το ασφαλέστερο Volvo μέχρι σήμερα, με τη χρήση τεχνολογιών παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας επόμενης γενιάς.

Πηγή: Sport24.gr