Για το ραντεβού της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου ετοιμάζονται οι αντίπαλες εσωκομματικές δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να μην αποσύρει το εξώδικο για τη δημοσιοποίηση του Πόθεν Έσχες του αλλά να ρίχνει τους τόνους.

«Δεν θα ταλαιπωρήσω νομικά το κόμμα, και δε θα προωθήσω το ζήτημα σε εισαγγελέα», δήλωσε ο τέως πρόεδρος, ο μόνος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Παύλου Πολάκη για συνάντηση όλων των συνυποψηφίων για την προεδρία.

Όσο για το αίτημα διαγραφής Κασσελάκη, αυτό εστάλη από την Επιτροπή Δεοντολογίας στο αρχείο.

Σε ανάρτησή του στο Χ το απόγευμα της Πέμπτης (10/10) ο κ. Κασσελάκης, σημειώνει:

«Επειδή τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα που αναπαράγουν sms με τα οποία καλούνται -δήθεν εκ μέρους μου- μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το ξενοδοχείο που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο, τονίζω: Όπως και σε αντίστοιχες προβοκάτσιες που σχεδιάζονταν κατά την επίσκεψη του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, έτσι και τώρα, αποδοκιμάζω τέτοιες ενέργειες. Τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρέπει να αφεθούν απερίσπαστα να λάβουν τις αποφάσεις τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και όλοι θα κριθούμε ψύχραιμα και ουσιαστικά, με τον μόνο τρόπο που αρμόζει: την ψήφο της βάσης».

Όπως ανέφερε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews με τον Απόστολο Μαγγηριάδη ο πολιτικός συντάκτης της ΕΡΤ, Γιάννης Φασουλάς, σε συνάντηση των δύο, Παύλου Πολάκη και Στέφανου Κασσελάκη και όχι σύσκεψη των πέντε, εξελίχθηκε η πρωτοβουλία που ανέλαβε χθες ο Χανιώτης βουλευτής, και μάλιστα επρόκειτο για συνάντηση πολύ σύντομης διάρκειας.

Αμέσως μετά την προσπάθεια να γίνουν διαδικτυακές συναντήσεις με άλλους υποψήφιους προέδρους οι οποίες δεν έγιναν ποτέ, πλην της σύνδεσης με τον Απόστολο Γκλέτσο, ο οποίος και εκείνος βγήκε εκτός συνομιλίας άμεσα, ο Παύλος Πολάκης έθεσε θέμα απόσυρσης του εξωδίκου από τον τέως πρόεδρο, εκείνος χαμήλωσε μεν τους τόνους αλλά δεν το απέσυρε και κάπου εκει ολοκληρώθηκε η συζήτηση και η συνάντηση.

Ούτως ή άλλως, σημείωσε ο Γιάννης Φασουλάς, απείχαν Σ. Φάμελλος, Ν. Φαραντούρης και επί της ουσίας και ο Α. Γκλέτσος συνδέθηκε μόνο για να πει ότι δεν μπορούσε να συμμετάσχει σε συζήτηση εφόσον υπάρχει το εξώδικα από την πλευρά Κασσελάκη, όπως δηλαδή είχαν υποστηρίξει εξαρχής και ο πρώην επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και ο ευρωβουλευτήςτου κόμματος.

Το εξώδικο και ο τρόπος αντίδρασης από την Κεντρική Επιτροπή είναι και το θέμα το οποίο θα απασχολήσει τα μέλη της το Σάββατο σε μία «καυτή», όπως αναμένεται, συνεδρίαση – κι ενώ θα έχει προηγηθεί αύριο συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας.

Όλες οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το ΕΡΤNews συγκλίνουν σε μία και μόνο κατεύθυνση: Πλευρά των “100” και όσοι συνταχθούν μαζί τους, θα βάλει θέμα αποκλεισμού της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, καταλογίζοντας του ότι δεν σέβεται και παραβαίνει τις καταστατικές αρχές και αξίες του κόμματος και τις ψηφισμένες αποφάσεις.

Επίσης, θεωρείται πάρα πολύ πιθανό να υπάρξε και πρόταση για ψηφοφορία ώστε να υπάρξει απόφαση από την Κεντρική Επιτροπή για παραπομπή του τέως προέδρου από το κομματικό όργανο στην επιτροπή Δεοντολογίας, με αίτημα τη διαγραφή.

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση πάντως με βάση τη χθεσινή εξέλιξη στην επιτροπή εντολογίας σε άλλο αίτημα για διαγραφή του Στέφανου Κασσελλάκη δεν μοιάζει εύκολος αυτός ο δρόμος.