Τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στην πόλη Καμπάτια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνήτη της Τζενίν, Καμπάλ Αμπού Αλ Ραμπ, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγράφεται η σοκαριστική στιγμή όπου Ισραηλινοί στρατιώτες φαίνονται να σπρώχνουν από την ταράτσα ενός κτιρίου έναν άνθρωπο, ο οποίος σύμφωνα με τα τοπικά μέσα είχε εκτελεστεί νωρίτερα. Άλλα βίντεο δείχνουν δημοσιογράφους να καλύπτονται καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις ανοίγουν πυρ από ταράτσες σπιτιών.

Τέσσερις από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο κυβερνήτης Αμπού Αλ Ραμπ κατήγγειλε την καταστροφή υποδομών από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά την αποχώρησή τους από την περιοχή.

Μέχρι στιγμής, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο για την επιχείρηση.

Η ένταση στη Δυτική Όχθη έχει αυξηθεί, καθώς ο ισραηλινός στρατός έχει εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μετά την ευρεία επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ακολούθησε τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.