Συγκινεί ο Διονύσης Τσακνής για τον Λαυρέντη Μαιχιρίτσα: “Συμφιλιώθηκα με την ιδέα ότι έφυγε αλλά είναι εδώ”

“Όταν έφυγε και υπήρχε αναφορά στο όνομα του, που έπρεπε να απαντήσω, έβλεπα τον εαυτό μου στην τηλεόραση σκυθρωπό” περιγράφει ο Διονύσης Τσακνής.

Ενώπιος Ενωπίω με τον Νίκο Χατζηνικολάου βρέθηκε ο Διονύσης Τσακνής, τη νύχτα της Πέμπτης, στο νέο επεισόδιο της εκπομπής που ήρθε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες μέσα από το πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, μεταξύ άλλων, ο δημοφιλής συνθέτης μίλησε από καρδιάς για τον αείμνηστο του φίλο και συνάδελφο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και την δύσκολη διαχείριση στην απώλεια του.

Ειδικότερα, αμέσως μετά τα όσα είπε η κόρη του αείμνηστου καλλιτέχνη, ο Διονύσης Τσακνής σημείωσε χαρακτηριστικά πως «τι υπέροχο πλάσμα είναι αυτό (σ.σ. η κόρη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα) που ήθελα τώρα να είναι δίπλα μου και να της ζουλήξω τα μαγουλάκια και να της δώσω μια τρυφερή αγκαλιά. Ο Λαυρέντης λείπει από τον καθένα και θα σου πω κάτι, Νίκο μου. Όταν έφυγε ο Λαυρέντης, υπήρχε αναφορά στο όνομα του και έπρεπε να απαντήσω, έβλεπα τον εαυτό μου μετά στην τηλεόραση σκυθρωπό. Πολύ σκυθρωπό. Ίσως ήταν ο θυμός που έφυγε, αυτά τα στάδια του πένθους όπως η άρνηση και όλα αυτά».

«Τώρα, όταν μιλάω για εκείνον, έχω την αίσθηση ότι το πρόσωπο μου μπορεί και να φωτίζεται κιόλας. Διότι συμφιλιώθηκα με την ιδέα ότι «έφυγε» και δεν θα του τηλεφωνήσω, δεν θα κάνουμε μια συναυλία μαζί, αλλά είναι εδώ. Αυτό που έγινε στο θέατρο του Λυκαβηττού ήταν ένα πράγμα το οποίο, δεν ήταν απλά συγκινητικό, ήταν μια διαρκής υπενθύμιση πόσο παρών είναι».

«Μιλάμε για παλιότερους και καμιά φορά δίνουμε στα πράγματα μια μυθική διάσταση, επειδή όμως είναι τωρινό το πράγμα του Λαυρέντη, ίσως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο κλασικός θα μείνει ο Λαυρέντης. Πόσο διαχρονικός θα μείνει. Η σχέση μας ήταν και είναι οικογένεια. Τα είπε και η κόρη του πριν από λίγο» συμπλήρωσε, εν συνεχεία, ο Διονύσης Τσακνής στη βραδινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Πηγή: zappit.gr