Με δάκρυα στα μάτια και ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη, παραβρέθηκε στο μνημόσυνο για τα 3 χρόνια από τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, η εγγονή του Μυρτώ, στο κοιμητήριο του Γαλατά.

Βαθύτατα συγκινημένη άκουσε τις μελωδίες των παιδιών της νεανικής Χορωδίας «Άγιος Σπυρίδων» από την Κέρκυρα, ενώ τη στιγμή που ακούστηκε το «Σε πότισα ροδόσταμο» ξέσπασε σε δάκρυα.

Νωρίτερα σε αναφορά για τον παππού της, η Μυρτώ ανέφερε: «ο παππούς είναι μια αγκαλιά για όλους και θα είναι μια αγκαλιά για όλους και το αισθάνομαι κάθε φορά αυτό, ερχόμενη στον Γαλατά, ότι είναι ο ήλιος μας, είναι υπέροχο να είμαστε εδώ». «Χτυπάει κάθε χρόνο η καρδιά μου παρά πολύ δυνατά, κάθε φορά», σημείωσε για τον Μίκη και συμπλήρωσε: «Από παιδί, όταν ήμουν δίπλα στον παππού, ένιωθα σα να είμαι μπροστά σε έναν βράχο, ένα κύμα μαζί με έναν βράχο – το λέω και ανατριχιάζω».

Χανιά: Στο κοιμητήριο Γαλατά το τριετές μνημόσυνο για τον Μίκη Θεοδωράκη

Ακολούθησε κατάθεση λουλουδιών στο μνήμα του Μίκη, παρουσία και της εγγονής του Μυρτώς Θεοδωράκη η οποία συγκινημένη δήλωσε ότι νιώθει ότι «ο Μίκης δεν έφυγε ποτέ, είναι πάντα εδώ!».

Σε ερώτηση από την ΕΡΤ Χανίων για το τι σημαίνει για την ίδια ο Μίκης Θεοδωράκης, απάντησε: «Ότι σημαίνει για όλους μας, σημαίνει και για μένα. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι, γιατί είναι εδώ μαζί μας».

Πηγή: ertnews.gr