Στην εκπομπή «Πρωινό» εμφανίστηκε ο Γιώργος Τσιούλος, ο 24χρονος εύζωνας που έγινε viral στα social media όταν δάκρυσε κατά την τελευταία του υπηρεσία. Ο ίδιος περιέγραψε πόσο βαθιά συγκινημένος ένιωσε, σκεπτόμενος τις εμπειρίες που απέκτησε κατά τη διάρκεια της θητείας του και τις προσπάθειες που έκανε για να επιτύχει τους στόχους του, πάντα με τη στήριξη των αγαπημένων του προσώπων.

Ειδικά, ανέφερε πόσο τον άγγιξε η παρουσία της οικογένειας και των φίλων του που βρέθηκαν εκεί για να τον τιμήσουν στην τελευταία του υπηρεσία. «Είναι μοναδικό συναίσθημα να φοράς αυτή τη στολή που έχουν τιμήσει τόσοι άνθρωποι πριν από εσένα», δήλωσε ο Τσιούλος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συμμετοχής του στην προεδρική φρουρά.

Σχετικά με τη θητεία του ως εύζωνας, εξήγησε ότι οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν συμμετοχή και στη συνέχεια αξιολογούνται από μια ειδική επιτροπή που επισκέπτεται τα στρατόπεδα. Το ύψος είναι ένα βασικό κριτήριο, καθώς οι εύζωνες πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,87 μέτρα ψηλοί, αλλά παίζει ρόλο και η σειρά προτεραιότητας. Επιπλέον, ανέφερε ότι οι εύζωνες κάνουν δύο φορές την εβδομάδα γυμναστική και τρέξιμο, ενώ τρεις φορές την εβδομάδα πραγματοποιούν πρόβες παρελάσεων.

Σε ερώτηση για το αν υπήρξε κάτι που τον ενόχλησε κατά τη διάρκεια της θητείας του, απάντησε ότι η συμπεριφορά ορισμένων τουριστών τον προβλημάτισε.

@helenatsioulou

Τελευταία υπηρεσία σαν ΕΥΖΩΝΑΣ ! σε ευχαριστουμε ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΣ, που μας εκανες τοσο μα τοσο υπερηφανους ! 🩵 #euzonesofgreece #evzonesofgreece #evzones #tsolias#presidentialguard @Tomb of the unknown soldier.

♬ To Vals Ton Hamenon Oniron – Hristos Zerbinos & Miltos Logiadis