Συντριβή drone της Χεζμπολάχ σε ισραηλινή παράκτια πόλη δίχως απώλειες

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτοξεύτηκε από τη λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ συνετρίβη στην ισραηλινή παράκτια πόλη Ναχαρίγια χτες Κυριακή, προκαλώντας πυρκαγιά, αλλά χωρίς να προκληθούν θύματα, ανέφεραν ο ισραηλινός στρατός και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ναχαρίγια βρίσκεται επτά 7 χιλιόμετρα από τα σύνορα του Λιβάνου. Οι σειρήνες ήχησαν για να προειδοποιήσουν για αεροπορική επίθεση στην πόλη των 75.000 κατοίκων, ωθώντας τους να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο, μια ημέρα μετά την συνεχή εκτόξευση πυραύλων από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι απάντησε όλη την ημέρα βομβαρδίζοντας στόχους της Χεζμπολάχ. Σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι προσπάθησε ανεπιτυχώς να αναχαιτίσει το drone.

Ο κορυφαίος ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet και το Channel 12 TV δημοσίευσαν πλάνα από ένα drone να συντρίβεται σε μια περιοχή που περιβάλλεται από δέντρα. Στο βάθος φαινόταν η Μεσόγειος Θάλασσα.

Η φωτιά προκλήθηκε από ένα drone που κατέπεσε στη Ναχαρίγια σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Το τηλεοπτικό υλικό του Reuters δείχνει τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας να αφαιρούν αργότερα ένα αντικείμενο από την περιοχή της πυρκαγιάς, που βρισκόταν στην άκρη ενός δρόμου στην πόλη.