ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της πολιτικής απάτης

Η πολιτική απάτη έχει τα όριά της και η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έχει ξεπεράσει προ πολλού», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με αφορμή την απάντηση του υπουργού Επικρατείας ‘Ακη Σκέρτσου.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει: «Πρώτα, ο υπουργός Επικρατείας, ‘Ακης Σκέρτσος, αντί να απολογηθεί για το γεγονός ότι η αισχροκέρδεια των πολυεθνικών στην Ελλάδα βρίσκεται εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα τα ίδια προϊόντα να είναι ακριβότερα στη χώρα μας από τη Γερμανία, υποστήριξε ανερυθρίαστα (One Channel, 31.05.24) ότι οι Γερμανοί καταναλωτές αγοράζουν… κατώτερης ποιότητας προϊόντα και έτσι δικαιολογείται η χαμηλότερη τιμή! Τώρα, όχι μόνο δεν παίρνει πίσω τον εμπαιγμό σε βάρος των πολιτών – αντίθετα, ομολογεί ότι στην Ελλάδα η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη (όπως προσπαθούσε να μας πείσει το Μαξίμου), αλλά οφείλεται στις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές των πολυεθνικών εταιρειών, οι οποίες ανενόχλητες και με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη κερδοσκοπούν ασύστολα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «ο κ. Σκέρτσος, μάλιστα, πάνω στον πανικό του, υποδύεται το στέλεχος της… αντιπολίτευσης και εγκαλεί τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι δεν τα βάζει με τα καρτέλ. Λες και είναι ο Στέφανος Κασσελάκης και όχι η ΝΔ που κυβερνά τα τελευταία 5 χρόνια». «Ενώ», συνεχίζει, «ο Υπουργός Επικρατείας του κ. Μητσοτάκη (του πρώτου Πρωθυπουργού παγκοσμίως που υπολογίζει τις τιμές με βάση το μισό κιλό) παριστάνει τον απλό παρατηρητή. Σαν να έχει κάποιος άλλος την ευθύνη για τους υψηλούς φόρους, την απουσία ελέγχων για την πάταξη της αισχροκέρδειας, τη δημιουργία των καρτέλ και την παντελή έλλειψη ανταγωνισμού. Σαν να είναι άλλη κυβέρνηση και όχι αυτή του κ. Μητσοτάκη που αρνείται εμμονικά τη μείωση των έμμεσων φόρων, που προτείνει στο κοστολογημένο του πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ειδικά τον μηδενισμό του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει καταληκτικά ότι «το νέο επικοινωνιακό πυροτέχνημα εξαπάτησης των καταναλωτών κατέληξε σε ωμή παραδοχή της άρνησης της κυβέρνησης να παρέμβει ενάντια στην τρομακτική ακρίβεια. Με αποτέλεσμα οι Έλληνες να αγοράζουν την ελληνική φέτα ακριβότερα απ’ όσο πωλείται στα γερμανικά σουπερμάρκετ», για να προσθέσει ότι «η πολιτική απάτη έχει τα όριά της και η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έχει ξεπεράσει προ πολλού».