Η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου αποτελεί κρίσιμη στιγμή για την εσωκομματική πορεία και τις εξελίξεις στην ηγεσία του κόμματος. Αν και η συζήτηση για τις προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές από τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη δεν θα πραγματοποιηθεί, το ζήτημα αναμένεται να τεθεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.

Οι αλλαγές που προτείνει ο κ. Κασσελάκης, με επίκεντρο τις τροποποιήσεις στο καταστατικό, θα συζητηθούν διεξοδικά, ενώ το θέμα της ονομασίας του κόμματος θα εξεταστεί στο τέλος της συζήτησης. Παράλληλα, είναι πιθανό μέλη της Γραμματείας να διατυπώσουν αντιρρήσεις, κυρίως όσον αφορά την ονομασία του κόμματος και τις θητείες των βουλευτών.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι μπορεί να κατατεθούν δύο προτάσεις μομφής κατά του προέδρου. Σε αυτή την περίπτωση, η Κεντρική Επιτροπή θα κληθεί να ψηφίσει, και αν εγκριθεί κάποια πρόταση μομφής, θα ανοιχτεί ο δρόμος για σύγκληση διαρκούς Συνεδρίου, που πιθανόν να επηρεάσει την ηγεσία του κόμματος.

Παράλληλα, θα συνεδριάσει και η Επιτροπή Δεοντολογίας, με τον κ. Χρήστο Σπίρτζη να καλείται για τρίτη φορά να δώσει εξηγήσεις. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η διαγραφή του είναι ήδη αποφασισμένη. Η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, αν περιλαμβάνει τη διαγραφή του, ενδέχεται να προκαλέσει περαιτέρω εντάσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ θα κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες, με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής να αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Επιπλέον, ο κ. Κασσελάκης έχει προγραμματίσει επίσκεψη στη Θεσσαλία, για να συναντήσει τους πληγέντες από τις περσινές πλημμύρες.