ΣΥΡΙΖΑ: Το πρώτο σχόλιο για το exit poll – «Ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση»

Για «ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» και μια «σαφή αποδοκιμασία των πολιτικών του» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τo exit poll που ανακοινώθηκε στις 7 το απόγευμα της Κυριακής 9/6, αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες των ευρωεκλογών.

Όπως υποστηρίζουν, «ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνεται ως η πρωταγωνιστική δύναμη της ευρύτερης Κεντροαριστερής παράταξης, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που μέχρι πρότινος προέβλεπαν την κατάρρευσή του» και τονίζοντας πως «είναι σαφές ότι είναι πλέον στο χέρι του να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου».

Τέλος, αναφέρθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη, σχολιάζοντας ότι «είναι σαφές πως δεν επιβραβεύτηκε η τακτική του για μόνομέτωπη στόχευση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέφανου Κασσελάκη».

Σημειώνεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να φτάσει στα γραφεία του κόμματος.

Νωρίτερα, αισιόδοξα δήλωναν τα στελέχη της Κουμουνδούρου για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, εκτιμώντας ότι θα είναι σε υψηλά επίπεδα, παρά τα προβλήματα που είχε το κόμμα το προηγούμενο διάστημα, όπως τα φαινόμενα διάσπασης και τις έντονες εσωκομματικές συγκρούσεις.

Όπως εξήγησαν, η μεγάλη αποχή είναι κάτι που προβληματίζει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύοντας ότι το επόμενο διάστημα θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος ώστε να πείσουν τους πολίτες να συμμετέχουν και να ψηφίζουν.

Σύμφωνα με ό,τι αναφέρουν, όσοι σήμερα δεν ψήφισαν, δεν πρόκειται για απολιτίκ άτομα αλλά για απογοητευμένους ψηφοφόρους, τονίζοντας ότι ήταν μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη να πείσουν τους ψηφοφορούς και τους πολίτες ότι είναι απαραίτητο να συμμετέχουν στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Πηγή: protothema.gr