Τελικός Conference League: Οι «παράπλευρες» επιπτώσεις στη γειτονική Νέα Ιωνία

Γειτονικός Δήμος με αυτόν της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, ο Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής, επηρεάζεται άμεσα από τα έκτακτα μέτρα. «Μαθημένος» εν μέρει, καθώς στους αγώνες της ΑΕΚ συχνά το παρκάρισμα έφτανε και στα δύο ρεύματα – πεζοδρόμια της λεωφόρου Ηρακλείου, καθώς και σε άλλους δρόμους της πόλης, αλλά αυτή τη φορά η κατάσταση δυσκόλεψε περισσότερο.

Ήδη στις ρυθμίσεις της τροχαίας περιλαμβάνονται αρκετοί δρόμοι που θα εφαρμοστούν αλλαγές και απαγορεύσεις, ενώ και οι σταθμοί της γραμμής 1 του Μετρό (Πευκάκια και Περισσός) ανήκουν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου. Αυτό οδήγησε το Δήμο της πόλης να λάβει πρόσθετα μέτρα.

Έτσι στη Νέα Ιωνία, με απόφαση του Δημάρχου Παναγιώτη Μανούρη, οι Βρεφονηπιακοί & Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Νέας Ιωνίας, θα λειτουργήσουν από τις 07:00 το πρωί έως τις 13:00 λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και των έκτακτων μέτρων που θα ισχύσουν την ημέρα διεξαγωγής του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου την Τετάρτη 29/05/2024.

Επίσης ο Δήμος Νέας Ιωνίας ανακοίνωσε ότι: «Mε αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα «UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE» στο γήπεδο «AEK ARENA» και για τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των γονέων και των μαθητών της περιοχής, με απόφαση Δημάρχου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νέας Ιωνίας θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 29/5/2024».

Παράλληλα οι κυκλοφοριακές αλλαγές και οι τροποποιήσεις στις συγκοινωνίες, εκτός από τις γενικές τους συνέπειες για το σύνολο των πολιτών, επηρεάζουν την κίνηση μερίδας εργαζομένων, συνοδών και ασθενών που προσέρχονται στο νοσοκομείο «Κωνσταντοπούλειο», που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία, ενώ το νοσοκομείο βρίσκεται στο όριο των δρόμων που θα κλείσουν (γειτνιάζει με την οδό Εθνικής Αντιστάσεως).