«Τετράδια Πολιτισμού»: Ένας χρόνος από την έναρξη του ψηφιακού ταξιδιού

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την επανακυκλοφορία των Τετραδίων Πολιτισμού – αυτού του σημαντικού εργαλείου για τον πολιτισμό που αναζητά τον «λόγο» και τον «αντίλογο». O Κώστας Λασκαράτος, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και Διευθυντής των Τετραδίων, μίλησε με αφορμή τα πρώτα τους γενέθλια.

«Δεν περίμενα ότι θα κυκλοφορούσαν τα Τετράδια, ένα επιστημονικό περιοδικό σαν ένα περιοδικό που απευθύνεται σε όλους. Θελήσαμε να κάνουμε ένα περιοδικό που θα ανοίγει κουβέντες πάνω στον πολιτισμό», είπε ο ίδιος.

Σε μια ειδική εκδήλωση – στο μουσείο Momus Άλεξ Μυλωνά – στην πλατεία Ασωμάτων – ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρήστος Δήμας και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μίλησαν με θερμά λόγια για αυτήν τη νέα προσπάθεια.

«Πραγματικά πιστεύω σε αυτήν την πρωτοβουλία και θέλω να συγχαρώ τον Κωνσταντίνο και τις εκδόσεις Σιδέρη και τους συμμετέχοντες γιατί μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους οργανωμένα μέσα από έναν δημόσιο διάλογο», τόνισε ο κ. Δήμας.

Ο κ. Δούκας ανέφερε με τη σειρά του πως: «Τα Τετράδια Πολιτισμού από την επανακυκλοφορία τους έχουν αφήσει ένα πρώτο βήμα στον δημόσιο διάλογο με μια σειρά από θέματα και συνεντεύξεις κορυφαίων προσωπικοτήτων…».

Στόχος των Τετραδίων Πολιτισμού είναι να αποτελέσουν ένα βήμα έκφρασης, ανάπτυξης ιδεών και κατάθεσης εμπειρίας χωρίς αποκλεισμούς, και αγκυλώσεις.

Τα «Τετράδια Πολιτισμού» υποστηρίζονται από μια έμπειρη Ακαδημαϊκή / Επιστημονική Επιτροπή κι αποτελούν μια νέα, εξαμηνιαία ηλεκτρονική έκδοση, με ελεύθερη online πρόσβαση για το κοινό από τις εκδόσεις Σιδέρη.

Πηγή: ertnews.gr