Σκυλακάκης: Ρυθμίζονται ληξιπρόθεσμα χρέη των αγροτών – Διευκολύνσεις για το ενεργειακό κόστος

Στα αιτήματα των αγροτών μετά την συνάντησή τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις κυβερνητικές παροχές – ειδικά το αγροτικό ρεύμα – και στις κρίσιμες αποφάσεις στα μπλόκα αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNEWS και τον Γιώργο Κουβαρά.

«Το (ενεργειακό) κόστος το αναλαμβάνει η πολιτεία. Το άλλο που προσφέρει η πολιτεία είναι κατά απόλυτη προτεραιότητα ηλεκτρικό χώρο έτσι ώστε να δημιουργηθούν μεγάλα πάρκα ή άλλες ανανεώσιμες πηγές, μπορεί να είναι φωτοβολταϊκά ή κάτι άλλο, που θα αφιερωθούν αποκλειστικά σε αυτό το σκοπό. Τα δύο πρώτα χρόνια οι πάροχοι θα αναλάβουν το κόστος – κατά κύριο λόγο η ΔΕΗ υποθέτω, για τις χαμηλότερες τιμές και στη συνέχεια αυτό θα ενταχθεί στο μακροχρόνιο σχέδιο για τα πάρκα που ρίχνουν τις τιμές» διευκρίνισε ο υπουργός.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δίνουμε στους αγρότες το χαμηλότερο τιμολόγιο ρεύματος που υπάρχει» ενώ ακόμη υπογράμμισε ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι εν μέρει δικαιολογημένα.