Θ. Βασιλακόπουλος για αθλητισμό σε καύσωνα: Δεν πρέπει να παραβιάζουμε την κοινή λογική

«Σε συνθήκες καύσωνα δεν έχουμε κανένα λόγο να αθληθούμε, ούτε κάνει καλό στον οργανισμό μας. Ένας άνθρωπος που δεν είναι επαγγελματίας αθλητής, αθλείται για την υγεία του, αθλείται για την ευεξία του και την υγεία του. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε πράγματα σχετικά επικίνδυνα από τη φύση τους, τελείως μόνοι μας. Οι άνθρωποι που έχουν αυτή την τραγική κατάληξη παραβιάζουν, την κοινή λογική» ανέφερε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πενυμονολογίας μιλώντας σήμερα στο ΕΡΤNews, στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ και στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Επιπλέον, υπογράμμισε «ο οργανισμός προσαρμόζεται αλλά προσαρμόζεται σταδιακά στις θερμοκρασίες και σίγουρα δεν πρέπει να εξαντλούμε τα οριά μας. Οι αθλητικές ενώσεις, θα πρέπει την εποχή του καύσωνα να αναστέλλουν, τις διοργανώσεις ακόμα και για τους αθλητές».

Τέλος, ο κ. Βασιλακόπουλος, σημείωσε πως και στο μπάνιο στη θάλασσα δροσιζόμαστε όταν είμαστε μέσα στο νερό «όταν είμαι έξω και κάνω ηλιοθεραπεία και παίζω ρακέτες δεν δροσιζόμαστε, αντιθέτως θέτουμε τις προϋποθέσεις για να πάθω ηλεκτροπληξία»

Πηγή: ertnews.gr