Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Την ενοχή του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη ζήτησε από το ΜΟΕ ο εισαγγελέας έδρας

Την ενοχή, όπως πρωτόδικα, του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη, για θανατηφόρα σωματική βλάβη, πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας του ΜΟΕ για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό τα χτυπήματα σε πρόσωπο και σώμα στον 33χρονο ακτιβιστή επέφεραν το θάνατό του.

«Αν και γνώριζαν ότι τα χτυπήματα στο κεφάλι μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, και είχαν τη δυνατότητα να προβλέψουν το αποτέλεσμα του θανάτου, εν τούτοις επιτέθηκαν με κλωτσιές στο κεφάλι σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Κωσταρέλος.

«Οι κατηγορούμενοι άρχισαν με τα πόδια να σπάνε τη τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου και με μένος να τον χτυπάνε στο κεφάλι, το οποίο ταλαντευόταν δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να προσκρούσει στα τζάμια. Ο ένας τον έσυρε στο πεζοδρόμιο αφού τον αφόπλισε από το μαχαίρι. Τότε ο Ζακ Κωστόπουλος ανέπνεε και είχε τις αισθήσεις τους. Ο ένας τον κλώτσησε συνολικά εννέα φορές από τις οποίες οι πέντε στο κεφάλι και ο άλλος πέντε φορές και οι τρεις στο κεφάλι» πρόσθεσε.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 4 Ιουνίου για αγορεύσεις δικηγόρων.