“The Doctor”: Μία παράσταση για στερεότυπα, προκαταλήψεις και την αιώνια πάλη μεταξύ θρησκείας και ιατρικής

Το καθηλωτικό έργο “The Doctor” παρουσιάζεται για δέκα μόνο παραστάσεις, στο Βασιλικό Θέατρο, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον ηθοποιό Νίκο Χατζόπουλο, στο έργο ξετυλίγεται ένα κουβάρι προκαταλήψεων, θίγοντας θέματα κοινωνικά, πολιτικά, καθώς και την αιώνια πάλη μεταξύ θρησκείας και ιατρικής.

Το αριστούργημα του Robert Icke, αποτελεί ένα πανέξυπνο, σύγχρονο θεατρικό θρίλερ, το οποίο εστιάζει στον διάλογο επάνω σε κρίσιμα θέματα της σύγχρονης εποχής, με τρόπο που προκαλεί τα όρια της αντίληψης ακόμη και των ίδιων των θεατών: την ηθική της έμφυλης και φυλετικής ταυτότητας, των κοινωνικών προνομίων, της θρησκείας, της ψυχικής υγείας και της σεξουαλικότητας.

Έπειτα από μία αυτοσχέδια απόπειρα έκτρωσης στο σπίτι, ένα 14χρονο κορίτσι μεταφέρεται ετοιμοθάνατο στο Ινστιτούτο Elizabeth. Όταν φτάνει εκεί, είναι πια πολύ αργά για να την σώσουν. Αλλά όταν η Ρουθ Γουλφ, η Διευθύντρια και επικεφαλής γιατρός του Ινστιτούτου, αρνείται να αφήσει έναν ιερέα να επισκεφτεί το κορίτσι για την τελευταία μετάληψη, επειδή θα της προκαλούσε “έναν ανήσυχο θάνατο”, ένα σκάνδαλο ξεσπά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μετατρέπει μια ιατρική απόφαση σε ανθρωποφάγα δίνη. Σύντομα τα social media λένε ότι η Γουλφ επιτέθηκε στον ιερέα και σκότωσε το κορίτσι.