Το υπουργείο Ανάπτυξης θα στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο την Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Καταναλωτή, προκειμένου να επιτελεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έργο της προς όφελος όλων των καταναλωτών. Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στα γραφεία του Συνηγόρου του Καταναλωτή. Καθήκοντα του Συνηγόρου του Καταναλωτή ανέλαβε η Άννα Στρατινάκη, στη θέση του Λευτέρη Ζαγορίτη, ενώ αναπληρώτρια Συνήγορος παραμένει η Βασιλική Μπώλου και βοηθός Συνήγορος ο Ευθύμιος Τσίγκας.

Ο υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Ζαγορίτη για τη δεκαετή συνεισφορά του στον θεσμό και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κ. Στρατινάκη.

Όπως είπε ο υπουργός: «Το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι υποθέσεις που φτάνουν στον Συνήγορο του Καταναλωτή, δείχνει τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τη δουλειά που γίνεται.

Αυτό θέλω να είναι ξεκάθαρο. Είναι μια δέσμευση της κυβέρνησης και προσωπικά θέλω να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε ο Συνήγορος του Καταναλωτή να ενισχύσει ακόμη περισσότερο, το ήδη θετικό αποτύπωμά του. Να σταθεί δίπλα στους πολίτες που είναι και καταναλωτές, να τους προστατέψει απέναντι σε προβλήματα και απειλές που υπάρχουν στις σημερινές εμπορικές συναλλαγές όλων των φύσεων.

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

Περιμένω, λοιπόν, από την κ. Στρατινάκη, η οποία, όπως ξέρετε, είναι επιλογή της κυβέρνησης και έχει περάσει όλη τη διαδικασία από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ότι θα παράγει ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο. Έχει όλες τις προϋποθέσεις και τις ικανότητες».

Επιπλέον, ο υπουργός σημείωσε: «…οτιδήποτε μας ζητήσετε σε επίπεδο θεσμικών αλλαγών και ενίσχυσης της υλικοτεχνικής υποδομής, εφόσον ο στόχος είναι η προστασία του καταναλωτή, θα γίνει απολύτως αποδεκτό. Η δουλειά της κυβέρνησης είναι, μαζί με τις ανεξάρτητες αρχές, να προστατεύουμε τον καταναλωτή. Στηρίζουμε και ενισχύουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, αλλά είμαστε εδώ για να προστατεύουμε τους πολίτες από οποιαδήποτε αρνητικά φαινόμενα».

Ψηφιακή αναβάθμιση

Η Συνήγορος του Καταναλωτή τόνισε πως «το στοίχημα» είναι να μάθει ο πολίτης – καταναλωτής τα δικαιώματά του και πώς μπορεί να τα ενεργοποιήσει και να προχωρήσει η ψηφιακή αναβάθμιση, ώστε ο Συνήγορος να μπορεί να ανταποκρίνεται ταχύτερα. Ο απερχόμενος Συνήγορος μίλησε για το σημαντικό έργο που επιτελέστηκε τα δέκα χρόνια της θητείας του και ευχαρίστησε τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους για την προσπάθειά τους.

Πηγή: ertnews.gr