Θεοδωρικάκος: Παράταση μέτρων για τις τιμές και αλλαγές στους ελέγχους

«Έχω 38 χρόνια στην αγορά, έχω περάσει από πολλούς κύκλους: εργαζόμενος, επιχειρηματίας, καθηγητής στο πανεπιστήμιο… Αυτήν την αγορά που την ξέρω θα υπηρετήσω και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μας για την κοινωνία», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Το υπ. Ανάπτυξης έχει κομβικό ρόλο στην ζωή όλων των Ελλήνων, γιατί οι πολιτικές που ασκεί συνδέονται με τον παραγόμενο πλούτο και επομένως με το εισόδημα των πολιτών. Έχουμε βάλει στόχο στο τέλος της τετραετίας να έχουμε χαμηλότερο μισθό 950 ευρώ και μέσο μισθό πάνω από 1.400 ευρώ. Ο στόχος είναι να ενισχύσουμε το διαθέσιμο εισόδημα. Υλοποιούμε πολιτικές για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, που το έχουμε όλοι ανάγκη για το αν θα έχουν δουλειές και καλά αμειβόμενες τα παιδιά μας και αν θα πάμε μπροστά», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο νέος Υπ. Ανάπτυξης αναφέρθηκε ακολούθως σε δράσεις για σύνδεση της έρευνας με την αγορά εργασίας και ενίσχυση πολλών κλάδων στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της οικονομίας, όπως τα ναυπηγεία, η βιομηχανία τροφίμων και τα οικοδομικά υλικά.

Στο κομμάτι των τιμών, είπε ότι «δουλειά μας είναι να διασφαλίζουμε μέσα από αυστηρούς ελέγχους τον κανονικό ανταγωνισμό, την κανονική λειτουργία της αγοράς. Έλεγχοι γίνονται, αλλά πρέπει να αυξηθούν και να ενταθούν αριθμητικά, αλλά να γίνουν και πιο ποιοτικοί και ουσιαστικοί. Επιστρατεύουμε 30 νέα στελέχη στην ΔΙΜΕΑ και θα υπάρξει συνεργασία με άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Κράτους. Θα στηρίξουμε, όσο μπορούμε και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία ειναι ανεξάρτητη αρχή, να κάνει άριστα την δουλειά της, θα ενισχυθεί και ο Συνήγορος του Καταναλωτή»

Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι «Η αντιμετώπιση της ακρίβειας απαιτεί συνεργασία και συνένωση των κρατικών φορέων και των ανεξάρτητων αρχών. Θα κάνουμε ότι περνάει απο το χέρι μας και να μην υπάρχουν ή να περιοριστούν δραστικά τα φαινόμενα κερδοσκοπίας στην αγορά. Το κέρδος ειναι απαραίτητο στην επιχειρηματική δραστηριότητα, η αισχροκέρδεια όμως δεν είναι αποδεκτή».