Θεσσαλονίκη: Βίντεο-ντοκουμέντο από διάρρηξη – Οι δράστες προσπαθούσαν να παραβιάσουν χρηματοκιβώτιο

Ένα βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει τη μεθολογία που χρησιμοποιούσε σπείρα στη Θεσσαλονίκη και την Τούμπα.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 3 δράστες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι φαίνονται στο βίντεο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους να πραγματοποιούν διάρρηξη σε γνωστό εστιατόριο της Τούμπας. Προσπαθούσαν να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης, με ένα λοστό και ένα σφυρί σύμφωνα με το thestival.gr.

Ανοίγουν μία από τις εισόδους του εστιατορίου και μπαίνουν στο γραφείο της διεύθυνσης της επιχείρησης με σκοπό να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο. Οι κάμερες ασφαλείας καταγράφουν κάθε τους κίνηση. Πρόκειται για τα μέλη της εγκληματικής ομάδας που από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2023 είχε ξαφρίσει εταιρίες και κοσμηματοπωλείο στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Η λεία τους ήταν περίπου 316.000 ευρώ.

Η επισταμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση των συμβάντων και στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος ενός 29χρονου άντρα ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε διαρρήξεις σπιτιών και ΑΤΜ τραπεζικών υποκαταστημάτων.