Με έναν συγκλονιστικό αγώνα που έσπασε καρδιές, η Εθνική Ελλάδας επικράτησε της Αγγλίας με 2-1 στο ιστορικό στάδιο Γουέμπλεϊ, χάρη σε δύο γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη, το δεύτερο στο 94’. Η νίκη αυτή διατήρησε την ελληνική ομάδα στην κορυφή του ομίλου, συνεχίζοντας το απόλυτο νικών μετά από τρεις αγωνιστικές.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό, καθώς η Αγγλία μπήκε δυνατά από τα πρώτα λεπτά. Ο Μπέλιγχαμ απείλησε στο 3’, αλλά ο Βλαχοδήμος δήλωσε «παρών» με εντυπωσιακή απόκρουση. Η Εθνική μας απάντησε άμεσα με σουτ του Παυλίδη στο 5’, το οποίο όμως πέρασε άουτ. Στο 10’ η Ελλάδα άγγιξε το γκολ, όταν ο Μπακασέτας εκμεταλλεύτηκε λάθος του Πίκφορντ, αλλά η προσπάθειά του να σκοράρει στην κενή εστία σταμάτησε πάνω στη γραμμή από τον Κόλγουιλ.

Παρά τις προσπάθειες της Αγγλίας να ελέγξει τον ρυθμό, η Ελλάδα αμύνθηκε εξαιρετικά, με τον Βλαχοδήμο να εξουδετερώνει και πάλι τις προσπάθειες των Φόντεν και Γκόρντον, κρατώντας το 0-0 στο ημίχρονο.

Έγραψε Ιστορία στο «Γουέμπλεϊ» – Αφιερωμένη στον Μπάλντοκ
Η «γαλανόλευκη» μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και μόλις στο 49’, ο Παυλίδης έγραψε το 1-0 με μία εκπληκτική ατομική ενέργεια. Ο Έλληνας επιθετικός απέφυγε τέσσερις αμυντικούς και με εξαιρετικό τελείωμα άφησε άγαλμα τον Πίκφορντ. Ο Παυλίδης και οι συμπαίκτες του αφιέρωσαν το γκολ στον πρόσφατα αδικοχαμένο συμπαίκτη τους, Τζορτζ Μπάλντοκ, σηκώνοντας τη φανέλα του ψηλά στον ουρανό.

Η Αγγλία προσπάθησε να αντιδράσει και ισοφάρισε στο 87’ με έναν «κεραυνό» του Μπέλιγχαμ έξω από την περιοχή, φέρνοντας το παιχνίδι στο 1-1. Όμως, οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν πτοήθηκαν και πίεσαν μέχρι τέλους.

Το Χρυσό Γκολ στο 94’
Στις καθυστερήσεις, η Ελλάδα βρήκε το πολυπόθητο γκολ. Ο Βαγγέλης Παυλίδης με μία ακόμη εξαιρετική ατομική προσπάθεια βρήκε δίχτυα, σφραγίζοντας τη νίκη για τη «γαλανόλευκη» στο 94’. Το 2-1 σήμανε την ολοκλήρωση μιας θρυλικής αναμέτρησης, που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των Ελλήνων φιλάθλων.

Αφιερωμένη στον Μπάλντοκ
Οι Έλληνες παίκτες, συντετριμμένοι από τον πρόσφατο θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, έδωσαν το 100% και έπαιξαν με ψυχή για να του αφιερώσουν τη νίκη.

Η Ελλάδα παρέμεινε πρώτη στον όμιλό της με 9 βαθμούς σε 3 αγώνες, επιδεικνύοντας ψυχραιμία, πείσμα και πάθος, απέναντι σε έναν αντίπαλο με τεράστια ποιότητα.

ΓΚΟΛ: 87′ Μπέλιγχαμ / 49′, 90′ + 4′ Παυλίδης
Κίτρινες: 45′ + 1′ Σάκα, 53′ Ράις / 6′ Κουλιεράκης, 71′ Κουρμπέλης, 90′ + 1 Παυλίδης, 90′ + 2′ Πέλκας
Κόκκινη: –
Δοκάρι: –

ΑΓΓΛΙΑ (Λι Κάρσλεϊ): Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Κόλγουιλ, Λιούις, Ράις, Πάλμερ, Φόντεν (72′ Σολάνκε), Μπέλιγχαμ, Σάκα (52′ Μαντουέκε), Γκόρντον (60′ Γουότκινς)

ΕΛΛΑΔΑ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Ρότα, Σιώπης (66′ Ζαφείρης), Κουρμπέλης (74′ Κουρμπέλης), Μπακασέτας, Τζόλης, Μασούρας (65′ Πέλκας), Παυλίδης