Θρίλερ στα Λιόσια: Εν αναμονή της νεκροψίας στη σορό του 82χρονου – Τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι Αρχές

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης περιμένουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας για την υπόθεση – θρίλερ με την απανθρακωμένη σορό που αποκαλύφθηκε λίγο μετά τις 10:00 χθες το βράδυ στα Άνω Λιόσια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ηλικιωμένος είχε πεθάνει εδώ και περίπου 20 ημέρες.

Περίοικος ειδοποίησε την Άμεση Δράση για έντονη δυσοσμία που έβγαινε από σπίτι. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην αυλή απανθρακωμένο έναν 82χρονο πάνω σε ένα καμένο στρώμα και δίπλα του ήταν ο 59χρονος γιος του.

Ο 52χρονος, ο οποίος δείχνει να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, μιλούσε ακατάληπτα και αρχικά δήλωσε πως ο πατέρας του πέθανε και επειδή δεν είχε λεφτά για την κηδεία, του έβαλε φωτιά.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 59χρονο για παράβαση του νόμου περί όπλων και για μη αναγγελία θανάτου. Ο ίδιος οδηγήθηκε σήμερα από τους αστυνομικούς στο σπίτι όπου βρέθηκε η σορός, παρουσία εισαγγελέα.

Ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι ο 82χρονος να πέθανε από φυσικά αίτια και μετά ο γιός να έβαλε φωτιά. Επίσης θα ερευνηθεί αν είχε προηγηθεί εγκληματική ενέργεια.

Τελευταία φορά που είδαν τον πατέρα οι γείτονες ήταν το Πάσχα, ενώ έκαναν και λόγο για κάποια φορά που ο ηλικιωμένος τους είχε εκμυστηρευτεί πως τον χτυπούσε ο γιος του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το βράδυ της Παρασκευής κλήθηκε η αστυνομία στην περιοχή των Άνω Λιοσίων από γείτονες. Σύμφωνα με μαρτυρίες αναδυόταν δυσοσμία από μονοκατοικία στην οδό Αγαμέμνονος 52, όπου διέμεναν γιος και πατέρας. Την Δευτέρα ή την Τρίτη σύμφωνα με μαρτυρίες ο γιος έκαιγε κάτι στην αυλή του σπιτιού. Μάλιστα, κάποιοι αναφέρουν ότι είχε κληθεί η πυροσβεστική, αλλά όταν έφτασε εκεί το πυροσβεστικό όχημα, εκείνος την είχε σβήσει και εκείνοι έφυγαν χωρίς να κάνουν έλεγχο.

Δίπλα από το σπίτι υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο και οι γείτονες νόμιζαν πως η δυσοσμία προερχόταν από κάποιο νεκρό ζώο. Όταν ένας εξ αυτών μπήκε σε αυτό για να απομακρύνει το ζώο είδε το στρώμα στην αυλή. Στην συνέχεια ανέβηκαν στην ταράτσα διπλανής πολυκατοικίας και είδαν το καμένο στρώμα με την κουβέρτα και κάλεσαν την αστυνομία.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, ο γιος αρνήθηκε την είσοδο τους στο σπίτι. Σε ερωτήσεις των αστυνομικών για το που είναι ο πατέρας του, εκείνος αρχικά υποστήριξε ότι βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης και στην συνέχεια ότι φιλοξενείται σε κάποιον συγγενή. Όταν τελικά μπήκαν στο σπίτι οι αστυνομικοί, αντίκρισαν το στρώμα με τον απανθρακωμένο άνδρα στην αυλή καλυμμένο με μία κουβέρτα. Γείτονες που παρακολουθούσαν από την ταράτσα τα δρώμενα, μιλούν για διαμελισμένο σώμα και μάλιστα ότι κάποια μέλη βρέθηκαν μέσα σε ένα πιθάρι στην αυλή.

Ζούσαν στην γειτονιά τα τελευταία περίπου 7 χρόνια, δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις με την γειτονιά. Ο γιος εργαζόταν ως καθηγητής και φέρεται να είχε ψυχολογικά προβλήματα. Ο γιος ήταν ξυπόλυτος και με βρώμικα ρούχα. Κάποιοι γείτονες ανέφεραν ότι το σπίτι είχε βγει σε πλειστηριασμό και ίσως ήταν οικονομικοί οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την πράξη τον γιο.