Την έδρα του κινδυνεύει να χάσει ο Ρίσι Σούνακ

Ο Ρισι Σούνακ προβλέπεται να γίνει ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός που χάνει την έδρα του σε γενικές εκλογές. Οι Συντηρητικοί είναι σε τροχιά πτώσης σε μόλις 53 έδρες, με περίπου τα τρία τέταρτα του υπουργικού συμβουλίου να χάνουν τις έδρες τους, όπως αποκάλυψε μεγάλη δημοσκόπηση για την εφημερίδα The Telegraph.

Φιλελεύθεροι Δημοκράτες βρίσκονται σε πορεία να βρεθούν ακριβώς πίσω από τους Συντηρητικούς με 50 βουλευτές, σύμφωνα με την ανάλυση της δημοσκόπησης Savanta και Electoral Calculus, αφήνοντάς τους σε απόσταση αναπνοής από το να γίνουν η αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι Εργατικοί προβλέπεται να έχουν 516 έδρες και μια εκτιμώμενη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων 382 – διπλάσια από αυτή που κέρδισε ο σερ Τόνι Μπλερ το 1997 – καθώς ο σερ Κιρ Στάρμερ θα γίνει πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ, η Μεταρρύθμιση, παρά την άνοδο στις δημοσκοπήσεις, προβλέπεται να λάβει μηδέν έδρες. Για τον Νάιτζελ Φάρατζ, τον επικεφαλής της Μεταρρύθμισης, αυτό θα σήμαινε την όγδοη κατά σειρά ήττα του ως υποψήφιος βουλευτής. Ωστόσο, ο Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε ότι είναι “σίγουρος” ότι το Reform UK θα είναι δεύτερο στις δημοσκοπήσεις μέχρι την επόμενη εβδομάδα μιλώντας σε μια εκδήλωση για την προεκλογική εκστρατεία των γενικών εκλογών στο Clacton όπου είναι υποψήφιος.

Σε συνεντεύξεις τους τα μέλη των Τόρις επαναλαμβάνουν τον «κίνδυνο» που ενέχει μία υπερ-πλειοψηφική νίκη των Εργατικών. Ο Μάικλ Γκόουβ προειδοποίησε ότι εάν οι Εργατικοί κερδίσουν μεγάλη πλειοψηφία στις 4 Ιουλίου, το κόμμα θα μπορούσε να “πειράξει το σύστημα” για να μείνουν “κυβέρνηση για πάντα”.

Ο υπουργός για το Levelling Up δήλωσε στο Sky News: “Ελπίζω να περνάμε το μήνυμά μας για τη φορολογία και ένα από τα πράγματα είναι ότι αν οι άνθρωποι αναλογιστούν τις δημοσκοπήσεις, και φυσικά κάποιοι μπορεί να το κάνουν, θα αναρωτηθούν αυτό το ερώτημα: Αν οι Εργατικοί έχουν αυτή την πραγματικά μεγάλη πλειοψηφία, τι θα τους εμποδίσει να νοθεύσουν το σύστημα;

“Τι θα τους εμποδίσει να δώσουν ψήφους σε πολίτες της ΕΕ, σε 16χρονους, σε φυλακισμένους και να διασφαλίσουν ότι θα μπορούσαν να είναι μια κυβέρνηση για πάντα”.

Πηγή: ertnews.gr