To 41ο Ράλλυ Φθιώτιδος θα είναι μια μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου για την Ελλάδα

Ο αγώνας που φέτος περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Tour European Rally (TER), αποτελώντας τον τέταρτο γύρο του, αποκτά διεθνή χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου. Παράλληλα, το 41ο Ράλλυ Φθιώτιδος προσμετράει στο TER Historic, ενώ αποτελεί επίσης τον δεύτερο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου.

Επιπλέον, είναι ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2), ο δεύτερος γύρος του Κυπέλλου αυτοκινήτων Legends (συντελεστής 2) και ο δεύτερος γύρος του Κυπέλλου Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2). Ο αγώνας είναι διήμερος και αποτελείται από 138 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Ο ασφάλτινος αγώνας θα διοργανωθεί από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.), με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Λαμιέων, τον Δήμο Δελφών και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος. Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, από τις 10:00 έως τις 17:00, στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας θα φιλοξενηθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος, τόσο του διεθνούς αγώνα, όσο και του αντίστοιχου του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Από τις 14:00 έως τις 17:00, σε ειδική διαδρομή στην περιοχή των Θερμοπυλών, μήκους 5,06 χλμ. θα διεξαχθεί προαιρετικό shakedown. Θα επιτραπούν έως 3 περάσματα για κάθε πλήρωμα και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα που θα βρουν στην ιστοσελίδα της ΑΛΑΛ, το αργότερο έως την Παρασκευή 21 Ιουνίου. Στη συνέχεια, στις 20:30, στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας θα διεξαχθεί η Πανηγυρική Εκκίνηση του 41ου Ράλλυ Φθιώτιδος.

Εκεί, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να χειροκροτήσει και να φωτογραφηθεί από κοντά με τους πρωταγωνιστές του Tour European Rally και με τους αντίστοιχους του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου. Για άλλη μια χρονιά, ο χώρος του Service Park θα φιλοξενηθεί στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου η Γραμματεία και το κέντρο του αγώνα, χώρος που στεγάζει τις εγκαταστάσεις του Ράλλυ Ακρόπολις, τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: Sport24.gr