Tο BMW Group έκανε ένα απροσδόκητα καλό ξεκίνημα το 2024

Το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, η εταιρεία παρέδωσε περίπου 83.000 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μάρκας BMW, Mini και Rolls-Royce και αύξησε τις πωλήσεις BEV κατά περίπου 28%. Η BMW αύξησε συνολικά τις πωλήσεις της κατά 2,5%. Ταυτόχρονα, το περιθώριο EBIT του αυτοκινητιστικού τομέα, στο 8,8%, ήταν εντός του εύρους στόχου 8-10%, επαληθεύοντας την πρόβλεψη για το σύνολο του έτους.

Στο 11,4%, το περιθώριο EBT σε επίπεδο Ομίλου ήταν πάνω από τον στρατηγικό στόχο >10%. Μετά τις προκλήσεις της πανδημίας και της έλλειψης ημιαγωγών, η εταιρεία βρίσκεται σταθερά από το πρώτο τρίμηνο του 2022 εντός του στόχου 8-10% για το EBIT. Αυτό επιτεύχθηκε παράλληλα με την ταχεία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια, το BMW Group παρέδωσε σε πελάτες περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Περισσότερο από το 60% εξ αυτών ήταν αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα BEV. Το μερίδιο των BEV συνεχίζει να αυξάνεται σταθερά, όπως έχει προγραμματιστεί. Το πρώτο τρίμηνο του 2023, το περιθώριο EBIT του αυτοκινητιστικού τομέα ήταν 12,1%. Το EBIT του 1ου τριμήνου του προηγούμενου έτους επωφελήθηκε από το χαμηλότερο επίπεδο τιμών αγοράς του 2022, καθώς πωλήθηκαν αποθέματα με χαμηλότερο κόστος παραγωγής.

Η αύξηση του κόστους παραγωγής που σχετίζεται με τον πληθωρισμό επηρέασε τα αποτελέσματα της BMW AG μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Το υψηλότερο επίπεδο κόστους μεταφέρθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2024. Έχοντας παραδώσει συνολικά 594.533 αυτοκίνητα σε πελάτες το 1ο τρίμηνο, η εταιρεία κατέγραψε μικρή αύξηση 1,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και επιβεβαίωσε την ηγετική της θέση στην παγκόσμια πολυτελή κατηγορία.

Πηγή: Sport24.gr