Οι δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μονοπωλούν το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Οι στοχευμένες αεροπορικές επιθέσεις των Ισραηλινών κατά της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό και στο νότιο Λίβανο συνεχίζονται, όπως και οι μάχες σώμα με σώμα, στη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ. Αγωνία επικρατεί για το ενδεχόμενο δυναμικής απάντησης του Τελ Αβίβ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το χτύπημα αυτό δεν θα αργήσει. Το EΡΤΝews με τους απεσταλμένους του, Γιώργο Σιδέρη και Αλεξία Καλαϊτζή μεταδίδει όλες τις εξελίξεις από τις πολεμικές συγκρούσεις.

Όσο περνούν οι ώρες οι πληροφορίες που φτάνουν από ασφαλείς πηγές μου στο Τελ Αβιβ, ο φερόμενος ως διάδοχος του Χασαν Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ, είναι νεκρός. Και σε ότι αφορά το Ιράν, η ίδια πηγή επισημαίνει ότι είμαστε σε αντίστροφη μέτρηση για την απάντηση του Ισραήλ μετά την επίθεση της Τεχεράνης με βαλλιστικούς και υπερηχητικούς πυραύλους.

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να εντατικοποιήσει τις επιχειρήσεις του σε όλα τα μέτωπα. «Φαίνεται ότι ενισχύονται οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού και συγκεκριμένα ανεβαίνουν το βουνό Ναφτάλι, περίπου 1,5 με 2 χλμ. από τη συνοριακή γραμμή» επισήμανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Σιδέρης.

«Η Οντίεσσα, που είναι πίσω μας και στο βάθος αλλά και ο οικισμός Ναμπετία που είναι μόλις 2 χλμ από εδώ είναι οι οικισμοί που βάλλονται σφόδρα από το πυροβολικό, την Αεροπορια αλλά και μη Επανδρωμένα Οπλισμένα Αεροσκάφη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι συναγερμοί για επιθέσεις της Χεζμπολαχ είναι διαρκείς. Οι ρουκέτες της Σιιτικής οργάνωσης έχουν βάλει ως στόχο τις νέες θέσεις εξόρμησης των Ισραηλινών δυνάμεων. Οι μάχες είναι εκ του σύνεγγυς κι αυτό το μαρτυρούν οι ήχοι από τον φορητό οπλισμό των μαχητών της Χεζμπολαχ και των Ισραηλινών των Ειδικων δυνάμεων αλλά και των τεθωρακισμένων που τις τελευταίες ώρες έχουν μπει για τα καλά στο μέτωπο. Η στάση σκληραίνει και στην Γάζα, με το Ισραηλ να ζητα απο κατοίκους να απομακρυνθούν για να είναι ασφαλείς. Εκεί φαίνεται οτι υπάρχει το μεγάλο κυνήγι για τα εναπομείναντα στελέχη της Χαμάς.

«Στις φλόγες» η νότια πλευρά της Βηρυτού

Από την Βηρυτό που βομβαρδίζεται πλέον ανηλεώς, εδώ και τουλάχιστον δέκα μέρες, από τις ισραηλινές δυνάμεις η απεσταλμένη του EΡΤΝews Aλεξία Καλαϊτζή μεταδίδει για τις δραματικές στιγμές που ζουν οι κάτοικοι.

«Πλέον βομβαρδίζεται αδιακρίτως ώρας και ημέρας, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, κάποιες φορές με προειδοποιήσεις, κάποιες φορές χωρίς, κάποιες φορές με αιτιολογία από τον ισραηλινό στρατό γιατί γίνεται η επίθεση και και κάποιες άλλες δίχως» ανέφερε η δημοσιογράφος λέγοντας ότι ο καπνός από τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον στόχων που εικάζεται ότι ήταν θέσεις της Χεζμπολάχ διακρίνεται ξεκάθαρα.

«Οι διασώστες καταγγέλλουν ότι προσπαθώντας να πάνε για να βοηθήσουν τους ανθρώπους μετά από τον πρώτο βομβαρδισμό, έχουν σκοτωθεί το τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον 11 συνάδελφοί τους», ανέφερε. Και όπως είπε οι κάτοικοι της Βηρυτού είναι ανήσυχοι για την επόμενη ημέρα.

Πηγή: ertnews.gr