Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται για ακόμη μια ημέρα οι ισραηλινές επιδρομές στη Βηρυτό ενώ την ίδια στιγμή μαχητές της Χεζμπολάχ εξαπολύουν πυραύλους σε ισραηλινά εδάφη με τους απεσταλμένους του ΕΡΤΝews να καταγράφουν την καταστροφή που προκάλεσαν όσα δεν καταστράφηκαν από τον «Σιδερένιο Θόλο» στο Βόρειο Ισραήλ.

«Πριν από ελάχιστα λεπτά είχαμε συναγερμό στην Μεντούλα, ακριβώς δίπλα στο τμήμα το οποίο ουσιαστικά είναι ζώνη στρατιωτικών επιχειρήσεων» περιέγραψε ο δημοσιογράφος Γιώργος Σιδέρης ο οποίος μαζί με τον εικονολήπτη Γιάννη Παρίση και τον ηχολήπτη Γιάννη Παπαχρήστο κατέγραψαν τους πυκνούς μαύρους καπνούς που ξεπηδούν από το κιμπούτς Νταφνά που χτυπήθηκε από πύραυλο της Χεζμπολάχ που διαπέρασε το Iron Dome. Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά το συγκεκριμένο κιμπούτς έχει εγκαταλειφθεί εδώ και ένα χρόνο.

Από το Βόρειο Ισραήλ όπου συνεχίζονται οι μάχες ο δημοσιογράφος μετέδωσε ότι καταγγέλλεται ότι το Ισραήλ χτυπά τα προάστια της Βηρυτού, στον Λίβανο, εμποδίζοντας διασώστες από τις έρευνες στο σημείο που είχε προηγουμένως πληγεί από ισραηλινά πυρά που στόχευαν τον Χασέμ Σαφιεντίν, διάδοχο του δολοφονημένου ηγέτη της οργάνωσης Σαγιέτ Χασάν Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ.

«Τα στρατεύματα της ταξιαρχίας καταδρομών του ισραηλινού στρατού και της επίλεκτης γνωστής μονάδας Για Χαλόμ, κατέστρεψαν πολλά φρεάτια τα οποία οδηγούν σε σήραγγες της Χεζμπολάχ, οι οποίες οδηγούν στα σύνορα με το Ισραήλ. Οι στρατιώτες εντόπισαν θέσεις εκτόξευσης, αποθήκες, πυρομαχικά, σημείωσε. Και όπως είπε ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε ότι βρήκε ενώ δεκάδες στελέχη της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί από αεροπορικές επιδρομές από τους καταδρομείς, σύμφωνα με ανακοίνωση του IDF.

Σειρήνες ηχούν στο Βόρειο Ισραήλ

«Σειρήνες ακούμε από τις 3 τα ξημερώματα και δεν έχουν σταματήσει σε όλο το μήκος των βορείων συνόρων, ακόμη και σε κεντρικές πόλεις του Βορρά, όπως είναι η Χάιφα», τόνισε προσθέτοντας ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος προερχόμενο από το Λίβανο εξουδετερώθηκε και αυτό στον αέρα από την ισραηλινή αεράμυνα.

Η ένταση φαίνεται ότι συνεχίζεται στο Βορρά με αμείωτο ρυθμό. «Υπάρχει έκκληση του ισραηλινού στρατού να εκκενωθούν τμήματα στην κεντρική Γάζα, καθώς εκεί ο στρατός σχεδιάζει να επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του εντός της Λωρίδας και λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την μαύρη επέτειο της 7ης Οκτωβρίου.

Πηγή: ertnews.gr