Το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ ξεπέρασε για πρώτη φορά σε εθνική δημοσκόπηση τους Συντηρητικούς

Οι Συντηρητικοί ωθήθηκαν στην τρίτη θέση της έρευνας, από τους δημοσκόπους της YouGov μία μονάδα πίσω από το Reform με 18% έναντι 19%.

Ο Sir John Curtice, καθηγητής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Strathclyde, τόνισε ότι οι πρώην ψηφοφόροι των Τόρις εγκαταλείπουν το κόμμα για τη Μεταρρύθμιση.

Ο John Curtice τόνισε ότι οι δημοσκοπήσεις αυτής της εβδομάδας έδειχναν ότι το δεξιό κόμμα, με επικεφαλής τον Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος θέτει υποψηφιότητα για βουλευτής του Κλάκτον, βρίσκεται πιθανότατα τέσσερις έως πέντε μονάδες πίσω από τους Συντηρητικούς.

Οι δημοσκοπήσεις αυτής της εβδομάδας, πρόσθεσε, έδειξαν ότι τόσο οι Συντηρητικοί όσο και οι Εργατικοί χάνουν έδαφος, φαινομενικά σε μεγάλο βαθμό από τη Μεταρρύθμιση και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ανακοινώθηκαν λίγα λεπτά πριν ο κ. Φάρατζ λάβει μέρος σε 7μερή προεκλογική συζήτηση στο κανάλι ITV, μεταξύ άλλων με την υπουργό των Συντηρητικών Penny Mordaunt.

Καθώς ξεκίνησε η τηλεοπτική αναμέτρηση, ο Φάρατζ δήλωσε σε εκατομμύρια τηλεθεατές ότι «είμαστε πλέον η αντιπολίτευση των Εργατικών».

Ο Ρίσι Σουνάκ από την Ιταλία όπου βρίσκεται για σύνοδο κορυφής της G7 είπε ότι η ψήφος υπέρ του κόμματος θα “έδινε λευκή επιταγή στους Εργατικούς”.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Είμαστε μόλις στα μισά των εκλογών, οπότε εξακολουθώ να αγωνίζομαι πολύ σκληρά για κάθε ψήφο.

Και αυτό που δείχνει αυτή η δημοσκόπηση είναι – η μόνη δημοσκόπηση που έχει σημασία είναι αυτή της 4ης Ιουλίου – αλλά αν αυτή η δημοσκόπηση επαναληφθεί στις 4 Ιουλίου, θα έδινε στους Εργατικούς λευκή επιταγή για να φορολογήσουν τους πάντες, να φορολογήσουν το σπίτι τους, τη σύνταξη τους, το αυτοκίνητο τους, την οικογένεια τους, και θα αγωνιστώ πολύ σκληρά για να διασφαλίσω ότι αυτό δεν θα συμβεί».