Το σπάνιο hypercar αξίας 3,5 εκατομμυρίων που έγινε στάχτη στην Αττική Οδό

Το συμβάν έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου (15/06) κοντά στην έξοδο της Αττικής Οδού για τη Λεωφόρο Κηφησίας, στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά η Jesko κινούνταν με σχετικά χαμηλή ταχύτητα, και οι επιβάτες του πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν έγκαιρα πριν κινδυνεύσουν.

Η συγκεκριμένη Jesko βρισκόταν στη χώρα μας στο πλαίσιο του 6to6 Motor Europe Tour. Πρόκειται για μια συνάντηση 70 σπάνιων supercars και hypercars, που οι ιδιοκτήτες τους ξεκίνησαν από την Αθήνα και θα καταλήξουν στο Μονακό στις 20/06, διασχίζοντας 9 χώρες και καλύπτοντας συνολικά 3.000 χιλιόμετρα.

Το πρώτο σκέλος της διαδρομής περιλάμβανε το ταξίδι των υπεραυτοκινήτων από την Αθήνα στο Μέτσοβο, αλλά η Jesko δεν έφτασε μακριά. Αμέσως μετά την εκδήλωση της φωτιάς και την έλευση της Πυροσβεστικής, μαζί με τους δύο επιβάτες του αυτοκινήτου βρέθηκαν εκπρόσωποι της οργάνωσης και της Αστυνομίας, ενώ ένας μηχανικός της Koenigsegg πήρε το πρώτο αεροπλάνο για την Αθήνα.

Αυτό το αντίτυπο της Koenigsegg Jesko, που κοστίζει περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ, ήταν ολοκαίνουριο: είχε μόλις 200 χιλιόμετρα στο κοντέρ, και σύμφωνα με το autoblog.gr ήταν η κορυφαία έκδοση Attack με κινητήρα twin-turbo V8 5.0 λίτρων που αποδίδει μέχρι και 1.600 ίππους και 1.500 Nm ροπής.

Επιπλέον, όμως, ο ιδιοκτήτης της είχε επιλέξει και το kit αμαξώματος κόστους 430 χιλιάδων ευρώ με γυμνά ανθρακονήματα και λεπτομέρειες από χρυσό 24 καρατίων. Πλέον όλα αυτά είναι στάχτες και αποκαΐδια, καθώς ένα από τα συνολικά 125 αντίτυπα της Jesko που θα κατασκευάσει η Koenigsegg δεν υπάρχει πια.

Πηγή: Sport24.gr