Το στοίχημα της ευρωκάλπης έθεσε ο Μητσοτάκης από την Κέρκυρα – Παρέμβαση Κασσελάκη από τη Ραμάλα για τη Γάζα

Το διακύβευμα της ευρωκάλπης έθεσε από την Κέρκυρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ΝΔ είναι το κόμμα της Ευρώπης.

Ο ίδιος απηύθυνε πρόσκληση στους πολίτες για ψήφο στη ΝΔ για μια ισχυρή Ελλάδα -όπως είπε- και άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση οτι δεν αναφέρεται στην Ευρώπη στην προεκλογική της καμπάνια και πως βασίζεται στην τοξικότητα.

Από την Κέρκυρα έστειλε τα πολιτικά μηνύματα ενόψει της ευρωκάλπης. «Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη αυτό είναι το στοίχημα της Ευρωκάλπης και αυτό μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με ψήφο στη ΝΔ. Η ΝΔ είναι το κόμμα της Ευρώπης αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε από τους αντιπάλους μας τα τελευταία 5 χρόνια αγωνιζόμαστε για να κάνουμε την Ελλάδα Ευρώπη», είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση, ξορκίζοντας την τοξικότητα και τα fake news. «Από αντιπολίτευση δεν ακούμε τίποτα για την Ευρώπη, για τα μεγάλα στοιχήματα, αισθάνομαι ότι ξαναζούμε επανάληψη προεκλογικού έργου και ρητορικής που έχει πληγώσει τη χώρα, μπορεί πιο Lifestyle περιτύλιγμα, με δύο χαρακτηριστικά που δεν έχουν αλλάξει, τοξικότητα και ψέμα και τάξιμο δεκάδων δισ. για αντιμετώπιση.

«Έστειλα επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν με τόνο αυστηρό για τις τιμές των πολυεθνικών, ζητώντας την βοήθεια της Ευρώπης γιατί το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και σε άλλες χώρες. Και η αριστερά τα έβαλε μαζί μας γι’ αυτό. Επειδή δίνουμε τον αγώνα για να λυθεί το πρόβλημα της ακρίβειας» ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν την ύδρευση, τη διαχείριση απορριμμάτων και την στέγη για τους επιστήμονες.

«Προσωπική δέσμευση να βελτιωθεί το σύστημα ύδρευσης στη Κέρκυρα. Προσωπική μου δέσμευση να το δρομολογήσουμε μετά τις εκλογές», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με το δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανο Πουλημένο.

Σ. Κασσελάκης για Γάζα: Ευρώπη και Ελλάδα δεν μπορούμε να ανεχτούμε

Στο μεταξύ, με την επίσκεψη στη Ραμάλα, ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στα Παλαιστινιακά Εδάφη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε την ανάγκη ειρήνευσης στην περιοχή, ενώ κάλεσε και άλλες ευρωπαϊκές χώρες -μεταξύ τους και την Ελλάδα- να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος.

«Σήμερα είχαμε και τις τελευταίες ώρες είχαμε 40 παιδάκια, άμαχοι συνάνθρωποί μας αλλά παιδάκια να χάνουν τη ζωή τους από ανθρώπινη επιλογή και γι αυτό είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης για κατάπαυση του πυρός ΚΑΤ Αυτή εδώ η κατάσταση είναι ένα αιματοκύλισμα χωρίς κανένα όρια και κατά την γνώμη μας. Δεν πρέπει ο δυτικός κόσμος και η Ελλάδα να παραμένει στο περιθώριο ώστε να υπάρχει και κατάπαυση του πυρός και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και ενίσχυση στην περιοχή» ανέφερε.

«Το 75% της Γάζας έχει καταστραφεί. Έχω δει πολλές φωτογραφίες κι έχω ακούσει από τις Αρχές εδώ τι αντιμετωπίζουν. Μέχρι και τα χρήματα τα οποία στέλνει η Παλαιστινιακή Αρχή στη Γάζα, τα έχει μπλοκάρει η κυβέρνηση του Ισραήλ. Και συγχρόνως, μάλιστα, δέχονται και μεγάλες πιέσεις και στη Δυτική Όχθη» είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, κι από την Ελλάδα ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση με τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

«Να αναγνωρίσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέσα σε αυτές προφανώς και η Ελλάδα να αναγνωρίσειάμεσα το παλαιστινιακό κράτος για να προχωρήσουμε στην εφαρμογή της λύσεις των δύο κρατών για συνυπάρχουν ειρηνικά.»

Ο Στ. Κασσελάκης επισκέφθηκε και το Μαυσωλείο του Γιασέρ Αραφάτ.

Ακόμη, την ανάγκη να στηριχθεί το ειδικό καθεστώτος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο. «Όσον αφορά εδώ δικά μας θέματα, την προστασία του πλούτου ,της περιουσίας του Πατριαρχείου απέναντι σε τάσεις εποικισμού και ούτω κάθ’ εξής» είπε σχετικά.

Στη συνάντηση που είχε με τον Ειδικό Συντονιστή του ΟΗΕ ενημερώθηκε για την ανθρωπιστική κρίση που σοβεί στην περιοχή.