«Το Σύμπαν»: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μάνου Σαριδάκη

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Μάνου Σαριδάκη «Το Σύμπαν» διοργανώνουν το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και οι εκδόσεις «Παπαδόπουλος» την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ., στον κήπο των ιστορικών εγκαταστάσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Λόφος Νυμφών, Θησείο).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Μανώλης Πλειώνης, πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και καθηγητής του τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Στεργιούλας, καθηγητής του τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Γαβρόγλου, καθηγητής του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο συγγραφέας του βιβλίου και κύριος ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Μάνος Σαριδάκης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Τίνα Νάντσου, σύμβουλος του Τμήματος Διάχυσης και Εκπαίδευσης του Perimeter Institute for Theoretical Physics του Καναδά.

Στις 120 σελίδες του βιβλίου «Το Σύμπαν», ο συγγραφέας επιχειρεί μια σύνοψη όλων των σημαντικών γνώσεων γύρω από το σύμπαν, απαντώντας σε ερωτήσεις που απασχολούν την παγκόσμια επιστήμη και την ανθρωπότητα σήμερα. Τι έγινε πριν τη Μεγάλη Έκρηξη; Πόσο μεγάλο και πόσο «παλιό» είναι το σύμπαν; Διαστέλλεται, και τι υπάρχει πέρα από αυτό; Πως γεννιέται ένα αστέρι και τι είναι οι μαύρες τρύπες, η σκοτεινή ενέργεια και τα πάλσαρ;

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ