Η διαρκώς αναπτυσσόμενη κουλτούρα της ηλεκτροκίνησης, μας φέρνει μπροστά σε ένα μέλλον γεμάτο νέες και ενδιαφέρουσες, καθότι σημαντικά καλύτερες, προεκτάσεις της κινητικότητας. Η ηλεκτροκίνηση που αποτελεί τον “τελικό προορισμό” για όλες τις μετακινήσεις στο άμεσο μέλλον, οφείλει να είναι “εύκολη” στην αποδοχή της από το κοινό, προσφέροντας προτάσεις που δίνουν άμεσα απαντήσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του τρόπου ζωής.

Εδώ έρχεται να “κουμπώσει” απόλυτα η πλέον πρόσφατη πρόταση της Volvo. Το νέο EX30, ως ένα μικρό SUV που ενσωματώνει τις μεγαλύτερες καινοτομίες της Volvo, σχεδιάστηκε για να είναι τόσο ασφαλές όσο θα περίμενε κανείς από ένα μοντέλο της εταιρείας που ξεχωρίζει με τις καινοτομίες και τις διακρίσεις της στον τομέα. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να έχει το μικρότερο αποτύπωμα CO2 από κάθε άλλο Volvo έως σήμερα.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 δεν σχεδιάστηκε μόνο για να είναι ασφαλές και βιώσιμο, αλλά και με στόχο να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη, πιο ήρεμη και πιο απολαυστική, μέσω τεχνολογίας αιχμής και μελετημένου σκανδιναβικού design. Είναι το πρώτο μικρό premium SUV και επεκτείνει τη συνεχώς αναπτυσσόμενη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Volvo.

Η σχεδίασή του διέπεται από τις αρχές της απλότητας που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη στιβαρή κατασκευή και την απόλυτη ποιότητα. Το EX30 ενσωματώνει όλες τις σχεδιαστικές αξίες της Volvo σε ένα πιο μικρό μέγεθος. Το μακρύ μεταξόνιο, οι μεγάλοι τροχοί και οι ισομήκεις πρόβολοι προσδίδουν κομψότητα και μοναδική ισορροπία στην εξωτερική εμφάνιση.

Η “κλειστή” μάσκα και οι προβολείς με ψηφιακή απεικόνιση του χαρακτηριστικού Σφυριού του Θορ, υπογραμμίζουν το γεγονός πως έχουμε να κάνουμε με ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, που κινείται με μοναδικά πολιτισμένο τρόπο, χωρίς κραδασμούς και θόρυβο. Η αισθητική ισορροπία του τονίζεται από τις προσεγμένες σχεδιαστικές γραμμές, ενώ η εικόνα των πίσω φωτιστικών, του δίνει ένα ιδιαίτερα σύγχρονο και καλαίσθητο οπτικό αποτύπωμα.

Πέντε ζωηρά εξωτερικά χρώματα, από το σύγχρονο Cloud Blue έως το λαμπερό και εκφραστικό Moss Yellow αναδεικνύουν έτι περαιτέρω το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του μοντέλου. Η πλατφόρμα SAE (Sustainable Experience Architecture) που έχει χρησιμοποιηθεί στο EX30, είναι αρθρωτή και έχει εξελιχθεί στη Σουηδία, με στόχο τη χρήση της από ορισμένους εκ των κορυφαίων κατασκευαστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η υψηλή τεχνολογία πίσω από την εξέλιξη της συγκεκριμένης πλατφόρμας, αποδεικνύεται από τον τρόπο με τον οποίο είναι ενσωματωμένη η μπαταρία στο πλαίσιο αλλά και από τις τεχνολογίες που υποστηρίζονται και αναδεικνύουν τον κορυφαίο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας του μοντέλου. Με δεδομένο το γεγονός πως η αγορά κινείται με ραγδαίους ρυθμούς προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό, το EX30 μοιάζει να έχει όλες τις απαντήσεις που θα έψαχναν όλοι όσοι θέλουν να γνωρίσουν και να ζήσουν με τα πλεονεκτήματα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Το νέο μικρό premium SUV διαθέτει κομψό εσωτερικό σχεδιασμό που δημιουργήθηκε με αρχή τη βιωσιμότητα. Οι προσεκτικά επιλεγμένοι συνδυασμοί των υλικών ενισχύουν την ξεχωριστή σχεδιαστική του ταυτότητα και χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα υλικά, καθώς και μία σειρά από εκφραστικά χρώματα και διαφορετικές υφές, το εσωτερικό ενσωματώνει την υπεύθυνη σχεδίαση στον πυρήνα του.

Κατά την αλληλεπίδραση με το EX30, ένα ακόμα στοιχείο που ξεχωρίζει είναι η αμίμητα προσαρμοστική εμπειρία χρήστη, από την οποία έχει αφαιρεθεί με τρόπο ιδιαίτερα έξυπνο οτιδήποτε πολύπλοκο. Η οδήγηση και όλες οι λειτουργίες που την αφορούν, υποστηρίζεται από μια κεντρική οθόνη που συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες αλλά και τα χειριστήρια που χρειάζεται κανείς, ώστε να απολαμβάνει την οδήγηση παραμένοντας προσηλωμένος στο δρόμο.

Την ίδια στιγμή, χαρακτηριστικά όπως το soundbar που καλύπτει όλο το πλάτος του ταμπλό και είναι άλλη μια καινοτομία της Volvo, μαζί με μία σειρά από έξυπνες ιδέες αποθήκευσης, δημιουργούν μία πραγματική εμπειρία μεγάλου αυτοκινήτου σε μικρές διαστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, το αμιγώς ηλεκτρικό EX30, το Volvo που έβαλε πιο ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των μικρών premium SUV, γίνεται πλέον προσβάσιμο και σε αγοραστές μικρότερων κατηγοριών.

Το EX30 ως γνήσιο Volvo, αναβαθμίζει περαιτέρω την ασφάλεια με πρωτοποριακά συστήματα προστασίας, ενώ παρέχεται με πακέτο ψηφιακών υπηρεσιών που περιλαμβάνει ενσωματωμένες εφαρμογές και υπηρεσίες Google. Μέσα στο EX30, υπάρχει ως στάνταρ ένα νέο προηγμένο σύστημα προειδοποίησης οδηγού, το οποίο μαζί με την ανίχνευση χεριών στο τιμόνι, διαθέτει επίσης έναν ειδικό αισθητήρα πίσω από το τιμόνι.

Ο αισθητήρας αυτός έχει στόχο την πλέον αποτελεσματική παρακολούθηση του οδηγού και τη διατήρηση της προσοχής του στο δρόμο και στην εκάστοτε διαδρομή. Στην πόλη, η νέα λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος σε διασταύρωση σχεδιάστηκε για να βοηθά την αποφυγή ατυχημάτων σε διασταυρώσεις. Σε περίπτωση που ένα άλλο αυτοκίνητο διασταυρωθεί απροσδόκητα, η λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος είναι σχεδιασμένη να φέρνει μέχρι και σε πλήρη στάση το EX30.

Όπως και κάθε άλλο μοντέλο Volvo, το νέο EX30 εξοπλίζεται με μία ευρεία σειρά συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού. Με προηγμένα συστήματα και με την κορυφαία δομική σχεδίαση, το ΕΧ30 έχει σχεδιαστεί με στόχο την προσφορά της απόλυτης ασφάλειας στις μετακινήσεις. Οι ενισχύσεις του κλωβού ασφαλείας, υπογραμμίζουν το γεγονός πως για τη Volvo η προστασία των ανθρώπων μέσα στο αυτοκίνητο σε περίπτωση σύγκρουσης είναι πρώτη προτεραιότητα.

Από τα highlights του εξοπλισμού του νέου ΕΧ30, ξεχωρίζει το Door Opening Alert, το σύστημα που έχει σχεδιαστεί να ειδοποιεί μέσω οπτικών και ακουστικών ενδείξεων, όταν πρόκειται να ανοίξει κάποια πόρτα μπροστά σε έναν διερχόμενο δικυκλιστή ή άλλο χρήστη του δρόμου. Στους γεμάτους κίνηση δρόμους της πόλης, μια απροσεξία στο άνοιγμα της πόρτας, μπορεί να προκαλέσει κάποια δυσάρεστη κατάσταση και για το λόγο αυτό, η Volvo έχει φροντίζει να εξοπλίζει το ΕΧ30 με το σχετικό σύστημα.

Το premium μικρό SUV της Volvo διατίθεται σε εκδόσεις με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες υψηλής απόδοσης 272 και 428 ίππων αντίστοιχα και προσφέρει μεγάλη αυτονομία, έως 476 χιλιόμετρα με μια φόρτιση σε μικτό κύκλο (660 χλμ. στην πόλη), ενώ την ίδια στιγμή εμφανίζει και εξαιρετικά μικρούς χρόνους φόρτισης. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως σε ταχυφορτιστή, είναι αρκετά 26 λεπτά της ώρας για να φτάσει η φόρτιση της μπαταρία από το 10 έως το 80%.

Με το νέο πρόγραμμα κρατικής επιδότησης “Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ”, η απόκτηση του αμιγώς ηλεκτρικού Volvo EX30 γίνεται τώρα πιο εύκολη από ποτέ. Με το νέο πρόγραμμα, η επιδότηση φτάνει τα 11.000 ευρώ (με όφελος απόσυρσης παλαιού αυτοκινήτου), ενώ έχουν απλουστευτεί και οι διαδικασίες εκταμίευσης. Έτσι, η τιμή του νέου EX30 διαμορφώνεται πλέον από 28.170 ευρώ και το premium μικρό SUV, γίνεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.

Με το πρακτικό του μέγεθος, την έξυπνη τεχνολογία του και διαφορετικές διαμορφώσεις για να επιλέξει κανείς ανάμεσά τους, το Volvo EX30 είναι σχεδιασμένο για να απευθυνθεί σε ένα μεγάλο εύρος ενδιαφερόμενων, με διαφορετικές ανάγκες, προτιμήσεις και τρόπο ζωής. Η Volvo, ευθυγραμμισμένη σε αυτά τα πρότυπα ευελιξίας και πρακτικότητας, προσφέρει το EX30 στους ενδιαφερόμενους με τον τρόπο που ο καθένας επιθυμεί, με ιδιοκτησία ή μίσθωση.

Επιπλέον, χάρη στα ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα της Volvo Car Financial Services, ακόμα περισσότεροι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν από τις κορυφαίες τεχνολογίες και την τεχνογνωσία της Volvo στην ηλεκτροκίνηση και την ασφάλεια, με πολύ λογικό κόστος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως με το νέο πρόγραμμα Volvo Advantage Plus, για την έκδοση Single Motor Core η μηνιαία δόση διαμορφώνεται σε 269 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ξεχωριστό ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo, μπορείς να βρείς εδώ, ενώ εδώ μπορείς να ανακαλύψεις περισσότερα για όλα τα μοντέλα της Volvo

Πηγή: Sport24.gr