Μέχρι πρόσφατα, η επιλογή ήταν μόνο μία για την κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, όταν το ζητούμενο ήταν η οικονομία στην κατανάλωση και το “πράσινο” πρόσημο. Βλέπετε η Toyota είχε τη μοναδική πρόταση υβριδικού μικρού στην αγορά και ως τέτοιο, το Yaris, έχαιρε εκτίμησης ακόμα και από όσους δεν είχαν ιδιαίτερη αδυναμία στη μάρκα. Τώρα όμως, τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν.

Οι επιλογές πολλαπλασιάζονται και μάλιστα, οι νεότερες προτάσεις του είδους, εμφανίζονται με ιδιαίτερο “θράσος” απέναντι στο μέχρι πρότινος μοναδικό μοντέλο του είδους. Εδώ, μαζί με το Yaris, έχουμε τις άλλες δύο περιπτώσεις που αξίζουν την προσοχή όλων όσοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην οικονομία, είτε μιλάμε για τη κατανάλωση του κινητήρα, είτε για το κόστος αγοράς.

MG3 Hybrid+ 195ps Από: 20.450 ευρώ

Μιλάμε για ένα μοντέλο που προσφέρει στην πραγματικότητα τα πάντα, για ένα μεγάλο εύρος υποψήφιων αγοραστών και έχει την υποστήριξη ενός εξαιρετικού δικτύου με πανελλαδική κάλυψη. Στον εξοπλισμό του το MG3 φέρει περήφανα ό,τι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί στην πιάτσα, ενώ επιπρόσθετα, πείθει και με τη συνολική του ποιότητα πως είναι μια πρόταση αγοράς που “ήρθε για να μείνει”.

Αναμφίβολα, το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, είναι η τιμή του που έχει διαμορφωθεί στα 20.450 ευρώ (αφού μέχρι και όλο τον Ιούλιο προσφερόταν στα 19.950 ευρώ). Το εξελιγμένο του υβριδικό σύστημα, η άνεση που προσφέρει στους επιβάτες και ο αδιαμφισβήτητος δυναμισμός των 195 ίππων, είναι τα τρία καλύτερα σημεία που το καθιστούν “υπερατού” στην κατηγορία.

Opel Corsa Hybrid 100ps Από: 24.100 ευρώ

Η Opel έχει βρει την πηγή της νεότητας για τα μοντέλα της, χρησιμοποιώντας όλο το τεχνολογικό πάρκο που της προσφέρεται από τον Όμιλο Stellantis. Με τις δοκιμασμένες λύσεις και τα εκτενώς αξιολογημένα μηχανικά σύνολα (και όχι μόνο, μια και οι πλατφόρμες είναι ανάλογα εξελιγμένες και ικανές), τα μοντέλα της Γερμανικής εταιρείας δείχνουν να έχουν απαντήσεις για κάθε ερώτηση.

Στην προκειμένη περίπτωση, το Corsa, μπαίνει με φόρα στο ράλι της αμφισβήτησης των κραταιών προτάσεων, όπως είναι προφανώς εκείνη της Toyota, αντιπαραβάλλοντας ικανά επιχειρήματα σε όλους τους τομείς που αξιολογούνται στην προκειμένη περίπτωση. Δηλαδή, οικονομία στη μετακίνηση, άνεση και ευρυχωρία, που άλλωστε και μόνο με αυτά τα συστατικά, όλοι όσοι αναζητούν ένα μικρό αυτοκίνητο, δεν μπορούν να μείνουν “ασυγκίνητοι”.

Toyota Yaris Hybrid 116ps Από: 21.620 ευρώ

Στην περίπτωση του Yaris Hybrid, δύσκολα εντοπίζει κανείς κάποια “χτυπητή” αδυναμία. Προφανώς και τον πρώτο λόγο έχει η οικονομία καυσίμου, η οποία προκύπτει από το καλορυθμισμένο αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο που κινεί το μικρό μοντέλο της Toyota και ταιριάζει γάντι στη συνολική εικόνα του αυτοκινήτου που κάνει τα πάντα και μάλιστα καλά.

Για τα δεδομένα της κατηγορίας του, το Yaris συμπεριφέρεται ως τυπικό “μικρομέγαλο” αυτοκίνητο, πράγμα που σημαίνει πως ο οδηγός πίσω από το τιμόνι του θα απολαύσει την ευκολία των χειρισμών ενός μικρού αυτοκινήτου αλλά και τη σιγουριά στην απρόσκοπτη λειτουργία και τις ανέσεις ενός σημαντικά μεγαλύτερου που θα του εξασφαλίζει και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να κινηθεί εκτός πόλης.

Πηγή: Sport24.gr